x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale CET Vest a fost modernizată de japonezi. Care este valoarea proiectului

CET Vest a fost modernizată de japonezi. Care este valoarea proiectului

15 Apr 2021   •   11:03
CET Vest a fost modernizată de japonezi. Care este valoarea proiectului

Centrala termo-electrică Bucureşti Vest a fost modernizată printr-un proiect de peste un milion de euro al companei Yokogawa România. Astfel, durata de viaţă a sistemului de automatizare al centralei a fost prelungită cu 10 ani, fără perioade majore de întrerupere neprogramată.

CTE Vest asigură încălzirea centralizată în Bucureşti, în cartierele Drumul Taberei, Giuleşti, Crângaşi, Militari, Politehnica şi Valea Cascadelor.

"Yokogawa România, furnizor de soluţii de automatizare şi control industrial, a implementat o modernizare a sistemelor CTE Vest, care a adus centrala termo-electrică la cele mai noi standarde tehnologice, precum şi la o scădere a emisiilor. Proiectul, evaluat la peste 1 milion de euro, a fost executat în doar 8 luni, în ciuda complexităţii ridicate şi a condiţiilor de lucru la distanţă determinate de COVID-19. Testele de acceptare şi livrarea finală au fost făcute, conform planificării, în ultimele luni ale anului 2020", potrivit unui comunicat al Yokogawa România.

Centrala poate fi operată de noile sisteme complet automat, în funcţie de nevoile consumatorilor, electric sau termic. Este vorba despre alimentare constantă cu căldură şi apă caldă.

"Cu această investiţie, CTE Vest a prelungit durata de viaţă a sistemului de automatizare al centralei cu 10 ani, fără perioade majore de întrerupere neprogramată. Acest lucru contribuie la economii financiare şi permite ELCEN, proprietarul CTE Vest, să abordeze oportunităţi viitoare în acest domeniu", a spus Adrian Tudora, director Dezvoltare ELCEN.

Prin utilizarea sistemului de control Yokogawa Centum VP şi a sistemul de securitate ProSafe-RS, a fost mărită capacitatea şi stabilitatea centralei şi s-au eliminat punctele de defecţiune. 
Sistemul de management al alarmelor a fost actualizat pentru situaţiile în care apar incidente neprevăzute, securitatea informatică a fost întărită şi s-au implementat soluţii de stocare şi recuperare a datelor. A crescut eficienţa energetică a compresorului de gaz, care variază între 0,5 MW/h şi 1 MW/h.

Echipa proiectului a fost formată din ingineri software şi hardware din Yokogawa România şi din personalul ELCEN - CTE Vest.

CTE Bucureşti Vest este cea de a treia centrală ca vechime a ELCEN și a intrat ân funcțiune în 1972.

×
Subiecte în articol: cet vest