x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cetățean bulgar, trimis în judecată, după ce a fost prins încercând să introducă în România 50 kilograme heroină

Cetățean bulgar, trimis în judecată, după ce a fost prins încercând să introducă în România 50 kilograme heroină

15 Iul 2020   •   12:34
Cetățean bulgar, trimis în judecată, după ce a fost prins încercând să introducă în România 50 kilograme heroină

Un cetățean bulgar a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT după ce a fost prins, la vama Calafat-Vidin, cu 50 de kilograme de heroină în cabina TIR-ului pe care îl conducea.

 

Potrivit unui comunicat al DIICOT, bulgarul a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

Acesta a fost prins în 24 mai 2020 la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat-Vidin cu 50 de kilograme de heroină ambalată în pachete compacte de câte 1 kilogram.

În urma investigațiilor s-a stabilit că cetățeanul bulgar, șofer de profesie, a înființat în Bulgaria, în martie, o firmă de transport internațional și a cumpărat TIR-ul la volanul căruia se afla.

La începutul lunii mai, în Suedia, inculpatul a cunoscut un cetățean macedonean cu care ar fi avut două întâlniri în Suedia și una în Ungaria. În cadrul discuției pe care cei doi ar fi purtat-o, cetățeanul macedonean i-ar fi propus să transporte un pachet cu „piese auto” din Bulgaria în Suedia. Acesta i-a predat pachetul într-o parcare de lângă Sofia.

Geanta urma să fie transportată în Suedia, tranzitând România, iar odată ajuns acolo, inculpatul urma sa fie contactat telefonic de către expeditor pe un telefon dedicat de pe care acesta avea posibilitatea de a controla în timp real localizarea inculpatului.

Valoarea de piață a heroinei traficate este de aproximativ 1,5 milioane de euro, potrivit Agenției Naționale Antidrog.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului București.

Mediafax

×
Subiecte în articol: bulgar heroină