x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cinci morți în cel mai mare focar de COVID-19 din județul Sibiu

Cinci morți în cel mai mare focar de COVID-19 din județul Sibiu

07 Oct 2020   •   16:54
Cinci morți în cel mai mare focar de COVID-19 din județul Sibiu

Prefectura Sibiu a anunțat că cinci persoane vârstnice de la un centru de îngrijire din localitatea Șelimbăr, care în urmă cu o săptămână fusese declarat focar de COVID-19, au murit.

Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, a transmis, miercuri, faptul că cinci dintre beneficiarii serviciilor centrului de îngrijire a persoanelor vârstnice, din localitatea Șelimbăr, au murit. Aici a fost declarat cel mai mare focar de COVID-19 din județ.

„În cadrul unui Centru de îngrijire a persoanelor vârstnice din Șelimbăr, unde DSP Sibiu a identificat un focar de infecție, conform raportării de miercuri, un număr de 41 de beneficiari și 15 angajați au fost testați pozitiv. În acest moment un număr de 15 beneficiari sunt spitalizați, iar 21 sunt izolați în cadrul centrului. În ceea ce privește personalul, 9 persoane sunt spitalizare iar 6 sunt izolate la domiciliu. Până la acest moment au decedat 5 beneficiari confirmați pozitiv”, a spus Ștefan.

În 30 septembrie a fost declarat cel mai mare focar de coronavirus din județul Sibiu, la un centru privat pentru vârstnici din Șelimbăr. În prezent, 56 de persoane au fost testate pozitiv, din care 41 sunt beneficiari ai centrului. În centru au fost testate în total 115 persoane, respectiv 76 de beneficiari și 39 de angajați.

 

×
Subiecte în articol: focar sibiu morti