x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Circulația feroviară se defășoară cu dificultate pe ruta Strehaia - Tâmna

Circulația feroviară se defășoară cu dificultate pe ruta Strehaia - Tâmna

19 Iul 2021   •   10:30
Circulația feroviară se defășoară cu dificultate pe ruta Strehaia - Tâmna

Circulaţia trenurilor pe ruta Strehaia - Ciochiuţa - Tâmna, linie simplă, se desfăşoară cu dificultate din cauza arborilor căzuți peste calea ferată și au rupta linia de contact, anunță CFR.

"Circulaţia trenurilor pe intervalul Strehaia - Ciochiuţa - Tâmna, linie simplă, se desfăşoară în condiţii speciale, prin cuplarea de locomotive Diesel la fiecare garnitură, deoarece linia de contact, care asigură alimentarea cu energie electrică a trenurilor, a fost ruptă în cursul nopţii de arborii prăbuşiti pe calea ferată, blocând astfel gabaritul de liberă trecere. Tracţiunea Diesel este realizată cu 2 locomotive ale operatorului naţional CFR Călători", transmite compania.

Regionala CF Craiova acţionează cu personal specializat şi cu drezine pantograf pentru înlocuirea componentelor avariate, restabilirea continuităţii firului de contact şi a cablului purtător, rupte de copacii prăbuşiţi şi efectuarea reglajelor la catenară pe întreaga distanţă avariată.

"Avariile produse la sistemul de alimentare cu energie electrică de arbori prăbuşi au impact direct asupra desfăşurării traficului feroviar în condiţii normale, întrucât în astfel de situaţii sunt necesare manevre de cuplare-decuplare a locomotivelor Diesel la fiecare garnitură, pentru a putea tranzita zona afectată şi pentru a menţine continuitate în graficul de circulaţie", se arată în comunicat

Trenurile care au staţionat în cursul nopţii în gările adiacente, până la finalizarea operaţiunilor de tăiere şi îndepărtare a copacilor de pe calea ferată şi reluarea circulaţiei, vor ajunge cu întârzieri îla destinație.
 

×
Subiecte în articol: trenuri circulatie feroviara