x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Clotilde Armand: Nu vom mai da locuințe tinerilor în baza carnetului de partid și a relațiilor

Clotilde Armand: Nu vom mai da locuințe tinerilor în baza carnetului de partid și a relațiilor

14 Mai 2021   •   12:42
Clotilde Armand: Nu vom mai da locuințe tinerilor în baza carnetului de partid și a relațiilor

Primăria Sectorului 1 va schimba condițiile de acordare a locuințelor pentru tinerii cu venituri mici și care nu pot cumpăra un imobil de pe piața liberă. Astfel, nu vor mai fi acordate locuințe pe baza relațiilor și a carnetului de partid, a precizat primarul Clotilde Armand.

„Prin acest proiect, mi-am propus să schimbăm radical modul de atribuire a locuințelor destinate tinerilor. Cât de curând, vom stopa practica acordării locuințelor pentru tineri în baza relațiilor și a carnetului de partid. Aceste locuințe trebuie să ajungă în mod corect și transparent la cei care au într-adevăr nevoie de ele: tineri cu vârsta de până la 35 de ani care nu-și pot permite o locuință.

În prezent, printre chiriașii acestor garsoniere se numără mai multe persoane care au ori au avut funcții de conducere în cadrul Primăriei Sectorului 1 sau sunt foști aleși locali. Concret, din cei 58 de beneficiari ai contractelor de închiriere, 16 dintre ei au sau au avut raporturi contractuale cu Primăria. De altfel, mulți dintre chiriași au salarii în prezent care le-ar permite să-și închirieze o locuință de pe piața liberă”, a declarat edilul.

Prin proiectul de hotărâre a Consiliului se reglementează situația contractelor de închiriere pentru locuințele destinate tinerilor sub 35 de ani din imobilul situat în strada Munții Tatra nr. 18-20, lângă Piața Victoriei. Blocul cuprinde un număr de 58 de garsoniere și este construit din fonduri proprii ale Primăriei. Locuințele au fost închiriate tinerilor începând cu 2006, contractele fiind reînnoite la trei ani. O locuință are 43-44 de metri pătrați, iar chiria este de 10 lei/mp/lună.

Atribuirea se va face conform listei de priorități întocmită în ordinea punctajelor obținute. Locuințele se vor atribui tinerilor sub 35 de ani cu venituri medii net lunare care nu depășesc salariiul mediu net lunar pe  economie.

Criteriile vor fi aplicate din momentul în care contractele de închiriere aflate în derulare vor ajunge la termen.

 

Mediafax

×