x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Compania de termoficare din Timișoara, amendată cu o sumă uriașă. Primarul Fritz dă vina pe liberali

Compania de termoficare din Timișoara, amendată cu o sumă uriașă. Primarul Fritz dă vina pe liberali

25 Mai 2021   •   17:13
Compania de termoficare din Timișoara, amendată cu o sumă uriașă. Primarul Fritz dă vina pe liberali
Sursa foto: Hepta

Compania de termoficare din Timișoara a primit o amendă de 106 milioane de lei pentru lipsa certificatelor verzi. Primarul Dominic Fritz susține că este o sancțiune pentru 20 de ani de iresponsabilitate, incompetență și clientelism politic.

Principalii vizați de acuzații sunt fostul primar Niclae Robu și actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, ambii de la PNL.

„Problema a fost aruncată până după alegeri de fostul primar, iar prețul certificatelor s-a dublat de atunci. Mai există și 70 milioane facturi neplătite la EON, pentru care Primăria dlui Robu a garantat, la limita legii, iar pentru 50 milioane dintre ele Primăria ar putea fi executată silit în orice moment”, a spus primarul Fritz.

Vizat este și președintele CJ Timiș.

„În ultimele două luni am discutat cu membrii guvernului, cu vicepremierul Dan Barna și cu premierul Florin Câțu, o suplimentare pentru reechilibrarea bugetului local din care urma să mai plătim o tranșă din datoriile istorice. Astfel, Colterm ar fi putut cumpara certificatele CO2 pentru anul trecut și angaja investiții. Tot acest efort a fost aruncat în aer de Alin Nica, printr-o postare pe Facebook în care se lăuda că a rezolvat problema banilor. Publicitatea făcută în jurul acestor discuții, purtate până în acel moment, cu discreție și responsabilitate, a avut ca efect blocarea demersurilor, iar Hotărârea de Guvern nu a fost adoptată până acum. Am fost extrem de dezamăgit că, pentru președintele Consiliului Județean, a fost mai importantă popularitatea lui pe Facebook și în partid decât Timișoara”, a mai spus Dominic Fritz.

Recent, președintele Consiliului Județean, Alin Nica, a avut și el un mesaj despre situația de la societatea de termoficare.

„Dacă ne referim punctual la Colterm, l-am chemat pe primar să mă însoțească la București pentru o întâlnire la Transgaz, i-am propus soluții și să lucrăm împreună pe acest subiect extrem de sensibil pentru Timișoara. Pe moment a fost încântat, apoi a numit un director cu istoric penal și și-a impus propriul Consiliul de Administrație. Timișoara a avut căldură și apă caldă peste iarnă pentru că a plătit Guvernul”, a scris Nica pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: Dominic Fritz