x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Constanța: COVID-19 face prăpăd la un cămin pentru persoane vârstnice

Constanța: COVID-19 face prăpăd la un cămin pentru persoane vârstnice

22 Sep 2020   •   20:24
Constanța: COVID-19 face prăpăd la un cămin pentru persoane vârstnice

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța a fost declarat focar de COVID-19, după ce au fost confirmate 39 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 32 sunt beneficiari.

Cele 39 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate de la finalul săptămânii trecute și până în prezent. Este vorba de 32 de beneficiari și șapte angajați, anunță, marți, Prefectura Constanța.

„Primul caz a fost confirmat săptămâna trecută, la un beneficiar al căminului, în urma unui control medical realizat la Spitalul Clinic Județean de Urgență, pentru altă patologie. Ulterior, au fost testați colegul de cameră al bătrânului, dar și două îngrijitoare, toate cazurile fiind pozitive”, potrivit sursei citate.

În urma confirmării primelor cazuri, DSP Constanța și conducerea centrului au luat hotărârea ca toate cele peste 300 de persoane (beneficiari și personal), să fie testate și astfel au mai fost confirmate alte 35 de persoane cu virusul SARS-CoV-2.

Conform sursei citate, cei 39 de pacienți sunt asimptomatici, internați în spitalele din județ.

La Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanța au fost realizate acțiuni de nebulizare și dezinfecție a suprafețelor, măsuri puse în aplicare de conducerea centrului de bătrâni.

DSP Constanța a început o anchetă epidemiologică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: covid constanta