x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Copii rătăciți într-o pădure arădeană au fost găsiți

Copii rătăciți într-o pădure arădeană au fost găsiți

26 Iun 2018   •   20:20
Copii rătăciți într-o pădure arădeană au fost găsiți

Cei doi copii care s-au rătăcit marţi într-o pădure situată între localităţile arădene Zăbalţ şi Bruznic, aparţinătoare comunei Ususău, au fost găsiţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Arad, maior George Pleşca. 

Potrivit acestuia, cei doi copii, în vârstă de 10 şi, respectiv, 12 ani au fost găsiţi de echipele de căutare de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ususău şi pompierii Gărzii de la Birchiş. Starea de sănătate a copiilor este bună, doar că aceştia s-au speriat când s-au văzut singuri în pădure. 

Cei doi copii au fost căutaţi de mai multe echipe ale ISU Arad, după ce marţi după-amiază s-au rătăcit în timp ce se aflau la cules de ciuperci în pădure. 

"Cei doi copii se aflau la cules de ciuperci în pădurea situată între localităţile Zăbalţ şi Bruznic, aparţinătoare comunei Ususău (la 25 de kilometri de oraşul Lipova - n.red.). După ce şi-au dat seama că nu mai ştiu drumul înapoi spre casă, unul dintre copii a sunat la telefonul unic de urgenţă 112, pentru a cere ajutor. În zonă s-au deplasat mai multe echipe de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Arad, mobilizându-se pentru a-i găsi pe copii", a declarat presei reprezentantul ISU Arad. 

La acţiunea de căutare a participat şi tatăl unuia dintre cei doi minori, acesta cunoscând zona în care s-au rătăcit copiii. AGERPRES

×