x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Coronavirus: Școlile din Râmnicu Vâlcea, unde incidența a ajuns la 4,69, trecute în scenariul roșu

Coronavirus: Școlile din Râmnicu Vâlcea, unde incidența a ajuns la 4,69, trecute în scenariul roșu

19 Oct 2020   •   21:46
Coronavirus: Școlile din Râmnicu Vâlcea, unde incidența a ajuns la 4,69, trecute în scenariul roșu

Școlile din orașul Râmnicu Vâlcea, unde rata incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este de 4,69 la mia de locuitori, au fost trecute în scenariul roșu de funcționare, iar restaurantele care funcționează în interior au fost închise.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Vâlcea, rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori în 14 localități din județ: Titești-5.53, Râmnicu Vâlcea- 4.69, Băile Govora- 4.06, Pietrari- 3.73, Bunești- 3.62, Vlădești- 3.60, Călimănești- 3.53, Dăești- 3.49, Bujoreni- 3.34, Stoenești- 3.27, Milcoiu- 3.22, Băile Olănești- 3.15, Olanu- 3.10 și Șirineasa- 3.09.

În aceste localități sunt interzise funcționarea cinematografelor și instituțiilor de spectacole, organizarea de evenimente private, activitatea cu publicul în cazul restaurantelor, cafenelelor din interiorul clădirilor și activitatea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc.

„Membrii CJSU Vâlcea au hotărât să mențină obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise din tot județul de către persoanele adulte și copiii de peste 5 ani”, se arată în comunicat.

Potrivit hotărârii adoptate de CJSU, toate unitățile școlare din localitățile cu incidență mai mare sau egală cu 3/1000 de locuitori, vor trece în scenariul roșu, care presupune efectuarea cursurilor exclusiv online. „În total, din cele 408 unități de învățământ din județul Vâlcea, 140 vor funcționa pe scenariul galben și 113 vor funcționa pe scenariul roșu, pe lângă școlile din localitățile cu incidență de peste 3/1000 de locuitori fiind și opt unități școlare care au confirmate cazuri de îmbolnăvire fie în rândul elevilor, fie în rândul cadrelor didactice și care din motive de siguranță sanitară au solicitat trecerea la cursurile exclusiv online”, au mai transmis reprezentanții Prefecturii.

„Cifrelele sunt îngrijorătoare, dar la noi nu mai este vorba doar de cifre. Adevărata oglindă a situației în care ne aflăm nu o găsim în rapoartele DSP, ci în spitalele din județ. Înțelegem că virusul nu pleacă nicăieri, că mai devreme sau mai târziu majoritatea vom trece prin aceasta viroză, că economia trebuie susținută, că viața trebuie să meargă înainte. Cu toate acestea, în momentul în care numărul de îmbolnaviri este atât de mare, iar rata de răspândire este atât de ridicată încât cazurile severe își găsesc cu greu un loc la ATI, trebuie să tragem un semnal de alarmă. Este nedrept față de cei care se luptă pentru o gură de oxigen, să refuzăm purtarea măștii”, a declarat prefectul Sebastian Fârtat.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: școli scenariul roșu