x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale COVID-19 face și minuni: Sute de rău-platnici rebranșați la rețeaua de apă, pentru a preveni răspândirea virusului în Galați

COVID-19 face și minuni: Sute de rău-platnici rebranșați la rețeaua de apă, pentru a preveni răspândirea virusului în Galați

10 Mar 2020   •   21:35
COVID-19 face și minuni: Sute de rău-platnici rebranșați la rețeaua de apă, pentru a preveni răspândirea virusului în Galați

Primăria din Galați va rebranșa sute de imobile din oraș care nu sunt alimentate la rețeaua de apă de foarte mult timp din cauza datoriilor. Măsura a fost anunțată marți, în contextul crizei provocate de coronavirus, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență și va fi pusă în practică de subordonații Primăriei, cu fonduri de la bugetul local.

În total au fost luate 10 măsuri, cea mai importantă fiind cea care îi vizează pe rău platnici. Aceștia nu au apă rece de ani de zile, fiind debranșați din cauza datoriilor uriașe, iar acum sunt realimentați pentru a permite respectarea condițiilor de igienă.

„Am decis să le dăm apă, ei au datorii, de aceea nu beneficiază de acest serviciu. Sunt datorii mari, totuși mult mai importantă este sănătatea oamenilor. În contextul actual, igiena este foarte importantă. Am decis să alocăm din fondul de rezervă resursele necesare pentru branșarea celor aproximativ 200 de familii cărora le-a fost sistată alimentarea cu apă curentă din cauza datoriilor”, a explicat, la solicitarea MEDIAFAX, primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

Potrivit informațiilor de pe portalul societății edilitare Apă Canal, datoria totală a familiilor debranșate depășește 10 milioane de lei.

„Din totalul de 727 asociatții de proprietari existente în municipiul Galați sunt sistate blocuri din 42 asociații, ceea ce reprezintă circa 5,7% din totalul acestora. Ca valoare, debitul restant al asociațiilor sistate este de 10.041.478 lei, respectiv 78% din total sold asociații proprietari existent la 31.01.2020. Aceste 42 de asociații de proprietari sistate însumează circa 7.200 apartamente, din care, fără alimentare cu apă sunt aproximativ 250 apartamente”, scrie pe portalul societății Apă Canal.

Tot în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Galați s-a decis prelungirea perioadei acordării de facilități la plata impozitelor cu încă 30 de zile și limitarea accesului în incinta centrelor de plată a taxelor și impozitelor locale la 10 persoane. De asemenea, au fost închise temporar creșele, teatrele și Baia Comunală din oraș, au fost luate măsuri suplimentare de igienizare a mijloacelor de transport în comun și a piețelor agroalimentare și a fost interzis accesul vizitatorilor în spitale, cămine de bătrâni și centre sociale.

MEDIAFAX

×
Subiecte în articol: Covid-19