x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale COVID 19 la Academia Forțelor Terestre din Sibiu. Un student s-a infectat

COVID 19 la Academia Forțelor Terestre din Sibiu. Un student s-a infectat

07 Sep 2020   •   16:56
COVID 19 la Academia Forțelor Terestre din Sibiu. Un student s-a infectat

Reprezentanții Prefecturii Sibiu au anunțat luni că un student de la Academia Forțelor Terestre din Sibiu a ieșit pozitiv în urma testării SARS CoV-2. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică au făcut o anchetă epidemiologică și au identificat două persoane cu care studentul a intrat în contact. Acestea au fost izolate și testate, iar o altă persoană a fost testată în mod preventiv.

„Vă informăm că în prezent o persoană studentă în cadrul academiei a fost confirmată pozitiv în urma testării SARS CoV-2. Ca urmare a acestui fapt, DSP a identificat 2 contacți, pentru care s-a impus măsura izolării și care în cursul zilei de astăzi au fost testați. De asemenea, a mai fost testată și o a treia persoană ca măsură de prevenție”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Potrivitr reprezentanților Academiei, este vorba de o studentă, care este internată la Spitalul orășenesc Cisnădie, fiind asimptomatică. Ea s-a infectat de la tatăl său.

Studenta face parte din cei 325 de studenți de anul I care s-au prezentat în academie în data de 27 august. Toți au efectuat triajul epidemiologic, au fost instruiți cu privire la respectarea măsurilor de distanțare fizică și le-a fost impusă obligativitatea purtării măștii în incinta academiei.

Începând de duminică, întreaga subunitate din care face parte studenta a intrat în carantină într-un pavilion destinat special pentru astfel de situații. Activitățile de instruire au fost sistate pentru 48 de ore, iar studenții de anul II și III vor fi aduși în academie eșalonat, urmând a intra în carantină în containere modulare de tip dormitor în academie și în Tabara de instrucție Perii Dăii, pentru 14 zile.

(sursa: Mediafax)

×