x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cozi interminabile la Vama Nădlac. Sute de camioane așteaptă 4 ore să tranziteze frontiera

Cozi interminabile la Vama Nădlac. Sute de camioane așteaptă 4 ore să tranziteze frontiera

26 Oct 2020   •   14:07
Cozi interminabile la Vama Nădlac. Sute de camioane așteaptă 4 ore să tranziteze frontiera

La Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II coada pentru camioane se întinde pe mai mulți kilometri, iar timpul de așteptare este de peste patru ore, transmite Poliția Arad. 

Motivul îl constituie restricția autorităților ungare care vizează vehiculele de peste 7,5 tone. Acestea nu pot intra pe teritoriul statului vecin în week-end.

La Nădlac I se așteaptă 90 de minute, la Vărșand 180 de minute iar la Vama Borș 50  de minute. 

"În punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună se constată o creştere a numărului de automarfare prezente la control. Acest fapt a determinat mărirea timpului de aşteptare pentru acest tip de mijloace de transport, în mod special la PTF Nădlac II. Precizăm că, de la ridicarea restricţiilor (duminică, ora 23.00), prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad şi Bihor, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru aproximativ 3.600 de automarfare, dintre care aproximativ 2.800 numai pe sensul de ieşire din ţară", arată comunicatul.

Autoritățile au suplimentat arterele de control. La Nădlac II verificările se fac pe şase artere de ieşire din ţară. La Nădlac I se lucrează pe două artere, la Vărşand pe trei, la PTF Borş sunt disponibile trei artere, iar PTF Borş II, două artere.

Traficul pentru autoturisme şi autocare se desfăşoară normal.

×
Subiecte în articol: ptf nadlac camioane