x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dan Barna: Roșia Montană este o victorie majoră a noii generații politice

Dan Barna: Roșia Montană este o victorie majoră a noii generații politice

27 Iul 2021   •   13:52
Dan Barna: Roșia Montană este o victorie majoră a noii generații politice

Roșia Montană este o victorie majoră a noii generații politice, transmite vicepremierul Dan Barna: „Ne-am luptat ani de zile pentru protejarea istoriei și a mediului de la Roșia Montană, iar astăzi am primit o veste extraordinară”.

„Roșia Montană a fost inclusă astăzi în Patrimoniul Mondial UNESCO! Ne-am luptat ani de zile pentru protejarea istoriei și a mediului de la Roșia Montană, iar astăzi am primit o veste extraordinară. Am susținut activ încă de la început dosarul Roșia Montană la UNESCO și mă bucur că acest sit a reușit să obțină în sfârșit recunoașterea internațională”, transmite Dan Barna.

Copreședintele USR PLUS consideră că este o șansă uriașă pentru dezvoltarea și – în același timp- conservarea patrimoniului.

„Acum va fi mult mai ușor de accesat finanțări pentru protejarea patrimoniului și investiții în activități economice, care să pună în valoare galeriile romane și peisajul minier al localității. USR PLUS și-a asumat în programul de guvernare un angajament important: să protejăm și să punem în valoare patrimoniul cultural și ne ținem de cuvânt. Roșia Montană este o victorie majoră a noii generații politice”, conchide Barna.

Comitetul Patrimoniului Mondial al UNESCO a decis marți că peisajul minier Roşia Montană a fost înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.

Decizia a fost luată chiar în ziua în care se împlinesc 65 de ani de când România se numără printre membrii Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).

Mediafax

×
Subiecte în articol: roşia montană Dan Barna