x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Doi asistenți medicali, internați la Botoșani, au intrat în greva foamei. Au coronavirus și sunt asimptomatici

Doi asistenți medicali, internați la Botoșani, au intrat în greva foamei. Au coronavirus și sunt asimptomatici

24 Apr 2020   •   12:22
Doi asistenți medicali, internați la Botoșani, au intrat în greva foamei. Au coronavirus și sunt asimptomatici

Doi asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, soț și soție, care au fost infectaţi cu coronavirus şi se află internaţi în unitate, au intrat în greva foamei.
Doina şi Florel Grigore, de 54, respectiv 57 de ani, sunt asimptomatici și au fost internați în spital deși nu li se aplică niciun tratament.

Aceștia se află în spital din 14 aprilie, după ce au ieșit pozitivi la teste. De atunci nu au mai fost testați.

"Până ieri dimineaţă, am încercat, tot conversându-mă cu doamna doctor de la Infecţioase, să obţin măcar o nouă testare. Nu am obţinut absolut nimic. Doamna doctor care vine şi ne consultă este foarte amabilă şi toţi ceilalţi spun 'Da, vă înţelegem, aveţi dreptate, e o mare bătaie de joc, dar nu depinde de mine'. Şi în situaţia asta nu suntem doar noi doi. Nu înţeleg de ce trebuie să ocup un pat de spital care costă, că lucrez în sistem, şi ştiu că aceste lucruri costă. Suntem asimptomatici şi nu avem tratament. Dacă aş fi avut simptom, nu aş fi tâmpită să mă duc acasă. Vedeţi, COVID-ul ăsta e o boală care poate fi periculoasă", a afirmat Doina Grigore.

Cei doi soţi lucrează în secţia Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", spun că alți colegi, aflați în aceeași situație, confirmați pozitiv la teste și asimptomatici au primit permisiunea de a sta în izolare la domiciliu. 

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Teodor Ferariu, susţine că, potrivit actelor normative în vigoare, toate persoanele pozitive se internează, deşi recunoaşte că sunt şi persoane în această situaţie care au refuzat internarea.

"Ei sunt pacienţi şi se comportă ca pacienţii. E o problemă cum îşi gestionează emoţiile. Pacienţii confirmaţi pozitiv se internează, că aşa spune procedura", a afirmat Ferariu.

×