x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Omor cu deratizare: Doi copii şi mama unuia dintre ei au murit la Timişoara, după ce în bloc a fost făcută deratizarea. Unul dintre copii avea doar 9 zile

Omor cu deratizare: Doi copii şi mama unuia dintre ei au murit la Timişoara, după ce în bloc a fost făcută deratizarea. Unul dintre copii avea doar 9 zile

18 Noi 2019   •   14:28
Omor cu deratizare: Doi copii şi mama unuia dintre ei au murit la Timişoara, după ce în bloc a fost făcută deratizarea. Unul dintre copii avea doar 9 zile

UPDATE:

Un număr de 25 de persoane sunt internate în unităţi medicale din judeţul Timiş în urma cazului de la Timişoara, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, dată publicităţii luni seara.

Astfel, la Spitalul „Louis Ţurcanu” sunt internaţi 12 copii cu evoluţie favorabilă şi monitorizaţi până marţi şi 5 adulţi însoţitori, iar la Spitalul Judeţean de Urgenţă sunt internate opt persoane, toate stabile, însă cifrele sunt în dinamică.

UPDATE:

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a anunţat, luni seara, că la ora 18.00 erau internaţi opt adulţi precum şi nouă copii, la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, după ce au fost evaluaţi medical, dar şi ca măsură preventivă.

Aceştia locuiesc în blocul de pe strada Mioriţei din Timişoara, în care au decedat doi copii şi mama unuia dintre ei, după o acţiune de deratizare.

În altă ordine de idei, Megherea a precizat că în urma verificărilor efectuate la celelalte societăţi comerciale în care aceeaşi firmă a efectuat deratizări nu s-au identificat substanţe periculoase în aer.

Poliţia Timiş a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în acest caz. De asemenea, Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Timiş, a demarat o anchetă referitoare la cazul de la Timişoara.

STIRE INIȚIALĂ:

Caz extrem de grav în Timișoara! Doi copii, printre care unul de doar zece zile, și mama unuia dintre ei au murit în acest weekend, după ce în blocul în care locuiau a avut loc o acțiune de dezinsecție. 

Alți doi copii și trei adulți din același bloc sunt la spital și sub tratament.

Raed Arafat, secretar de stat la Ministerul de Interne  -  "A fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență de către subprefectul județului Timiș. Sunt întrunite acolo toate autoritățile care au legătură cu această temă. ISU a trimis echipe de investigare care pot să constate dacă există substanțe toxice. Și din alte județe au fost trimise echipaje care să ajute echipajul de la Timișoara. Decizia înaintea Comitetului care a fost raportată către noi e că cu două microbuze și cu un echipaj de prim-ajutor se face evacuarea celor care se află în acest moment în bloc pentru investigații. Acestea sunt măsurile care sunt luate acum. Vrem să aflăm cum au ajuns cei doi copii și doamna care a decedat, unde au avut contacte și vom vedea cu ce rezultate vor veni colegii care investighează zona. Chestia cu deinfecția sau deratizarea nu știu dacă s-a confirmat încă. Nu vrem să speculăm până nu avem concluzii definitive. Aștept să fiu sunat să mi se spună care sunt concluziile. Suntem în contact și cu cei de la Ministerul Sănătății. Trebuie luate măsurile necesare". 

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a mai precizat că se face evacuarea blocului şi toate persoanele din acel imobil vor fi investigate medical.

"Se evacuează blocul la acest moment. Vor fi investigate toate persoanele şi vor fi cazate în altă parte până se elimină riscul unei intoxicaţii. Au fost trimise echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Timiş şi din alte judeţe, echipe CBRN care să facă investigaţiile, pe lângă acestea şi Direcţia de Sănătate Publică. Avem din păcate cei trei decedaţi şi mai avem încă adulţi şi copii internaţi cu simptomatologie mai uşoară, dar care sunt internaţi la acest moment în Spitalul Judeţean şi Spitalul de Copii", a afirmat Arafat, potrivit Antena 3.

 

×