x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dominic Fritz vrea acord cu Banca Mondială pentru un nou sistem de termoficare în Timișoara

Dominic Fritz vrea acord cu Banca Mondială pentru un nou sistem de termoficare în Timișoara

17 Iun 2021   •   19:00
Dominic Fritz vrea acord cu Banca Mondială pentru un nou sistem de termoficare în Timișoara
Sursa foto: Agerpres

Primarul Dominic Fritz anunță că a început procedura pentru încheierea unui acord cu Banca Mondială pentru realizarea unui nou sistem de termoficare în Timișoara. În paralel, la DNA au fost depuse sesizări privitoare la modul în care a fost gestionat sistemul în fostele administrații.

Primarul Dominic Fritz a anunțat joi că a început procedura de încheiere a unui acord cu Banca Mondială pentru realizarea unui nou sistem de termoficare în Timișoara.

„Colterm a ajuns în pragul falimentului pentru că niciuna dintre administrațiile care ne-au precedat nu a avut curajul politic să-și asume curățenie și modernizarea companiei. Noi îl avem. Nu rostogolim datorii, nu cârpim țevi, nu întreținem Colterm, fără limită, din bugetul local. Ne asumăm să asigurăm un viitor sustenabil pentru sistemul de termoficare al Timișoarei și cu sprjinul Băncii Mondiale atingem acest obiectiv”, a explicat Fritz.

În paralel, edilul șef vrea să recupereze prejudiciile create în trecut care au dus compania de termoficare în faliment. Tot joi, la DNA a fost depusă o plângere penală.

„Directorul Colterm, Petre Nenu, a depus, tot azi, la DNA, o plângere penală pe 11 spețe. Este vorba despre suspiciuni de infracțiuni comise în trecut, identificate în ultimul raport al Curții de Conturi. Am mai vorbit despre creditul de 35 de milioane de lei, garantat de Primăria Municipiului Timișoara, luat în condiții extrem de dezavantajoase și printr-un intermediar, care a încasat un comision, suspect, de 600.000 de lei. De asemenea, compania de termoficare a plătit un avans de 1 milion de lei unei firme care apoi a intrat în faliment. Colterm cere procurorilor să investigheze și dacă alte fapte sesizate în raportul Curții de Conturi se constituie în infracțiuni printre care neorganizarea contabilității de gestiune, neefectuarea inventarierii și lipsa evaluării elementelor patrimoniului public și privat, cheltuieli nejustificate, avansuri fără contract pentru prestări de servicii nerealizate, nereguli în efectuarea de achiziții, asocieri cu persoane fizice și juridice în condiții neeconomice pentru Colterm”, a precizat Dominic Fritz.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Dominic Fritz