x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Două trenuri de marfă s-au ciocnit în Ialomița. Trenurile spre și dinspre Litoral circulă, tractate cu locomotive Diesel, între stațiile Ovidiu - Fetești - Bărăganu

Două trenuri de marfă s-au ciocnit în Ialomița. Trenurile spre și dinspre Litoral circulă, tractate cu locomotive Diesel, între stațiile Ovidiu - Fetești - Bărăganu

29 Iul 2021   •   07:58
Două trenuri de marfă s-au ciocnit în Ialomița. Trenurile spre și dinspre Litoral circulă, tractate cu locomotive Diesel, între stațiile Ovidiu - Fetești - Bărăganu

UPDATE: 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că trenurile de călători care circulă spre și dinspre Litoral și-au reluat traficul pe ruta directă București - Constanța, însă pe intervalul de stații Ovidiu - Fetești - Bărăganu, garniturile circulă tractate cu locomotive Diesel.
 
„Trenurile de călători spre și dinspre Litoral și-au reluat circulația pe ruta directă București - Constanța și retur, traficul desfășurându-se în condiții normale (cu tracțiune electrică) până în stația Ovidiu, stație din care garniturile sunt tractate cu o locomotivă Diesel până în stația Bărăganu, de unde își continuă călătoria, în condiții normale de trafic, cu locomotivele electrice.
 
Menționăm faptul că, această măsură are drept scop reluarea circulației pe ruta directă București – Constanța și retur, evitând astfel redirecționarea trenurilor pe variantele ocolitoare, și reducerea minutelor de întârziere acumulate în graficul de circulație.
 
Precizăm, de asemenea, faptul că, pentru intervențiile care se desfășoară în stația Fetești, Sucursala Regională CF Constanța s-a mobilizat cu personal de specialitate și cu utilaje de intervenție, urmând să acționeze pentru ridicarea și repunerea pe șină a vagoanelor de marfă, deraiate și răsturnate, cu un tren-macara de mare tonaj (250 de tone), cu două drezine pantograf pentru remedierea deranjamentelor la sistemul de alimentare cu energie electrică și cu personal specializat pentru reparații la liniile de cale ferată și la firul de contact. De asemenea, de la Regionala CF București va fi îndrumată pentru inervențiile din stația Fetești și o a doua macara de mare tonaj, de 125 de tone, cu care se va acționa la fața locului”, potrivit unui comunicat CFR SA.
 
 

 

UPDATE:

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA anunță, joi dimineața, că trenurile spre și dinspre Litoral circulă pe rută deviată, ca urmare a ciocnirii celor două trenuri de marfă din stația Fetești.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că magistrala București - Constanța este blocată în stația CF Fetești, pe ambele sensuri de circulație, din cauza tamponării celor două trenuri private de marfă.

„Menționăm faptul că un tren privat de marfă, care era garat la linia II, în stația CF Fetești, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfă, care a depățit semnalul de OPRIRE de la intrare în stație, și a intrat în trenul garat. În urma tamponării, 4 vagoane din compunerea primului tren de marfă au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane, iar locomotiva s-a răsturnat. Din cauza acestui eveniment feroviar, soldat fără victime omenești, dar cu mari pagube materiale, traficul feroviar pe raza stației Fetești, atât spre Bărăganu, cât și spre Movila este blocată”, a spus Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

Pentru asigurarea legăturii cu stațiunile de pe Litoral, trenurile de călători care tranzitează Bucureștiul vor circula pe ruta deviată prin Fetești - Movila - Țăndărei, cu tracțiune Diesel, iar restul garniturilor pe ruta Ploiești - Buzău - Făurei - Fetești.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. le-a cerut scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor spre și dinspre Litoral, ca urmare producerii accidentului și a precizat că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanții operatorilor de marfă și va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe șină a vagoanelor și restabilirea circulației pe Magistrala 800.

 

:ȘTIRE INIȚIALĂ:

 

Două trenuri de marfă, unul care staționa și altul care circula, s-au ciocnit. Potrivit ISU ialomița, accidentul feroviar a avut loc la Fetești, cu puțin înainte de miezul nopții.

Salvatorii s-au deplasat la fața locului cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD, în sprijin sosind și un echipaj SAJ Ialomița.

ISU Ialomița transmite că în urma ccidentului nu au fost victime, ci doar pagube materiale.

Traficul feroviar este blocat la ora transmiterii știrii.

Pentru deblocarea circulației, încă de la ora producerii accidentului de la Fetești, CFR Călători a pus la dispozitia CFR SA care gestionează coordonarea ciculației, locomotive diesel.

CFR a transmis că mai multe trenuri sunt afectate, joi dimineața, ca urmare a evenimentului din stația CF Fetești. AStfel, RE 8005 București Nord – Mangalia se anulează pe distanța Ciulnița – Mangalia și va circula pe ruta deviata ca tren RE 12898-1 în relația Ciulnița – Slobozia Veche – Țăndărei – Fetești – Constanța – Mangalia, în condițiile de circulație ale trenului impuse de CFR SA pe distanța Ciulnița – Fetești apoi pe distanța Fetești – Mangalia în condițiile de circulație și cu opririle comerciale ale trenului RE 8005. IR 1586/-1 Constanța – Brașov se anulează pe distanța Fetești – Brașov și va circula pe ruta deviată ca tren IR 12896-1 în relația Fetești – Țăndărei – Slobozia Veche – Ciulnița – București Nord – Brașov, în condițiile de circulație ale trenului impuse de CFR SA pe distanța Fetești – Ciulnița apoi pe distanța Ciulnița – Brașov în condițiile de circulație și cu opririle comerciale ale trenului IR 1586. R 8021 București Nord – Constanța, R 8024 Constanța – București Nord, R 8012 Fetești – București Obord, R 8023 București Obord - Fetești, R 8443 Ciulnița –Călărași Sud și retur, R 8592 Ciulnița –Călărași Sud și retur, R 8591 Ciulnița –Călărași Sud și retur, R 8581 Slobozia Veche – Ciulnița și retur, R 8580 Slobozia Veche – Ciulnița și retur, R 8014 Fetești – București Obor .și R 8002 Constanța – București Obor se anulează pentru joi, 29 iulie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ciocnire trenuri