x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Drumarii din Braşov au împrăştiat peste 200 de tone de antiderapant după ninsori

Drumarii din Braşov au împrăştiat peste 200 de tone de antiderapant după ninsori

21 Noi 2020   •   10:47
Drumarii din Braşov au împrăştiat peste 200 de tone de antiderapant după ninsori

Drumarii din Braşov au împrăştiat peste 200 de tone de antiderapant după ninsorile din centrul țării, în special la munte, unde s-a depus un strat consistent de zăpadă, scrie Mediafax

„Iarna și-a intrat oficial în drepturi! Utilajele DRDP Brașov acționat în toate județele din centrul țării, în special în zonele montane unde s-a depus un strat consistent de zăpadă. În acestă dimineață pe drumurile naționale și autostrăzi au intervenit 73 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor de sare și s-au răspândit 222 de tone de material antiderapant”, anunță reprezentanţii DRDP Braşov.

Drumarii fac apel la șoferii care se deplasează în această perioadă în zonele afectate să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Meteorologii au emis o informare valabilă până sâmbătă la ora 14.00, în care au anunțat precipitații în cea mai mare parte a țării, iar mai ales în centru și sud-vest. La munte predomină ninsorile. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare s-au anunțat și în Translvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă rafelele vor depăși 60-70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

 

 

×
Subiecte în articol: drumari antiderapant brasov