x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Emil Boc: Creșele din Cluj-Napoca se redeschid de joi

Emil Boc: Creșele din Cluj-Napoca se redeschid de joi

16 Iun 2020   •   20:57
Emil Boc: Creșele din Cluj-Napoca se redeschid de joi

Primarul Emil Boc a anunțat că creșele din Cluj-Napoca se redeschid de joi, primăria orașului fiind prima din țară care reușește acest lucru. Numărul de locuri din creșe a fost redus aproape la jumătate, astfel încât să fie asigurat un spațiu de 4,5 metri pătrați pentru fiecare copil.

Boc a f[cut anunțul pe pagina lui de Facebook.

Unitățile au fost dotate cu materiale pentru dezinfectare și igienă, pentru asigurarea triajului copiilor la intrare, instructajul părinților și au fost create circuite separate pentru părinți și pentru personal.

Pentru respectarea tuturor măsurilor de siguranță, din cele 1.232 locuri vor fi disponibile 721 locuri în cele 16 creșe din subordinea primăriei. „Astfel va fi asigurat un spațiu de 4,5 mp pentru fiecare copil și o distanță de 2 m”, a anunțat Emil Boc.

Potrivit acestuia, părinții trebuie să completeze o cerere, iar la revenirea la creșă vor prezenta avizul epidemiologic de intrare în colectivitate eliberat de către medicul de familie.

Potrivit regulamentului, nu vor avea acces în creșe copiii cu boli infectocontagioase acute, temperatura copilului se va măsura de către părinți înainte de a pleca la creșă, copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare, iar traseul prin curtea unității până la intrare și în incintă se va realiza pe un culoar bine delimitat și semnalizat, respectând normele de distanțare fizică.

„Sălile de grupă vor fi astfel amenajate încât să permită reducerea numărului de copii în cameră, iar distanța dintre ei să fie maximizată, fără a compromite funcționarea normală a activităților pedagogice. Se recomandă reducerea numărului de copii în grupă, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4,5 mp/copil. Distanțarea fizică se va asigura în toate încăperile din unitate (dormitoare și în sălile de mese) prin plasarea paturilor, șezlongurilor, respectiv a măsuțelor la cel puțin 2 m distanță între ele”, se mai arată în regulament.

Primarul Emil Boc a precizat că, în urma investițiilor făcute, în ultimii 10 ani capacitatea creşelor a crescut cu 692 noi locuri.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: creșele redeschise în cluj