x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE. Explozie puternică în Galați. Zeci de apartamente afectate. Cel puțin o persoană a fost grav rănită, iar aproximativ 40 de oameni s-au autoevacuat

UPDATE. Explozie puternică în Galați. Zeci de apartamente afectate. Cel puțin o persoană a fost grav rănită, iar aproximativ 40 de oameni s-au autoevacuat

29 Oct 2020   •   08:51
UPDATE. Explozie puternică în Galați. Zeci de apartamente afectate. Cel puțin o persoană a fost grav rănită, iar aproximativ 40 de oameni s-au autoevacuat
Sursa foto: Captura Video

UPDATE 2. Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a declarat, joi, că a dispus demararea, în regim de urgență, a anchetelor sociale pentru persoanele afectate de explozie.

„Venim în sprijinul celor afectaţi de explozia puternică produsă în această dimineaţă în centrul oraşului. Avem soluţii pentru cazarea temporară a oamenilor care au nevoie acum de ajutorul nostru. Au fost demarate în regim de urgenţă anchetele sociale şi îi vom sprijini cu tot ce putem pe aceşti oameni", a declarat Ionuț Pucheanu.

UPDATE 1. Explozie neurmată de incendiu într-un apartament situat la parterul unui bloc de 4 etaje din Galați, anunță ISU Galați.

Echipele de intervenție ale distribuitorului de gaz au întrerupt alimentarea cu gaz a blocului.

În urma evenimentului 4 persoane au fost asistate medical la fața locului, iar o altă victimă a fost transportată la spital cu  arsuri pe 50% din suprafața corpului. 

Au fost evacuate 20 de persoane, iar alte 30 s-au autoevacuat.

Pompierii au acționat cu 2 mașini de stingere și 2 ambulanțe SMURD.

---------------------------------------------------------

Știre inițială O explozie puternică a distrus mai multe apartamente dintr-un bloc din centrul orașului Galați. Cel puțin o persoană a fost grav rănită, iar aproximativ 40 de oameni s-au autoevacuat din clădirea cu patru etaje. Pompierii și echipajele SMURD intervin la fața locului.

Explozia a avut loc joi și a fost provocată de o scurgere de gaze. Cel puțin o persoană are nevoie de îngrijiri medicale.

Deflagrația a provocat pagube importante, fiind afectate mai multe apartamente și spații comune din imobil. Persoanele care locuiesc în blocul afectat au ieșit în stradă imediat după producerea exploziei.

Zgomotul produs de explozie a fost atât de puternic încât alți gălățeni din cartier au crezut că este cutremur. După finalizarea misiunii de salvare, experții vor verifica dacă structura de rezistență a imobilului a rezistat. În caz contrar, cei care locuiesc în bloc vor fi nevoiți să se mute la rude sau în spațiile puse la dispoziție de Primărie.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: explozie