x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Focar de coronavirus la Spitalul Județean Bistrița. 7 persoane au fost infectate

Focar de coronavirus la Spitalul Județean Bistrița. 7 persoane au fost infectate

03 Oct 2020   •   15:40
Focar de coronavirus la Spitalul Județean Bistrița. 7 persoane au fost infectate

La Spitalul Județean de Urgență Bistrița au fost confirmați pozitiv cu coronavirus 7 angajați de la Blocul Alimentar. La aceștia se adaugă și o îngrijitoare de la Policlinica Bistrița.

În urma contaminării unei asistente, al cărei soț s-a întors infectat din Germania, SJU Bistrița a testat tot personalul Blocului Alimentar, respectiv 34 de angajați și directorul administrativ, și un angajat al Serviciului Aprovizionare, care răspunde de bucătărie.

Dintre cele 36 de persoane testate, 7 au fost confirmate pozitive, una incertă și restul negative.

„Având în vedere că la Blocul Alimentar programul de lucru se desfășoară pe echipe cu rotații săptămânale, instituția își continuă activitatea cu echipa din această săptămână (testată negativ). În această situație, s-au luat următoarele măsuri: Blocul Alimentar a beneficiat de dezinfecție completă, lucrul continuă cu angajații testați negativ, echipați cu măști de protecție FFP2, iar peste 6 zile va fi retestat întregul personal depistat negativ. În cazul îngrijitoarei de curățenie din Ambulatoriu, aceasta a fost depistată pozitiv la testarea de la întoarcerea din concediul de odihnă”, transmite SJU Bistrița.

Mediafax

×
Subiecte în articol: focar COVID bistriţa spital