x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Focar de Covid 19 la Serviciul de Ambulanță din Galați. 14 persoane sunt infectate

Focar de Covid 19 la Serviciul de Ambulanță din Galați. 14 persoane sunt infectate

24 Noi 2020   •   16:09
Focar de Covid 19 la Serviciul de Ambulanță din Galați. 14 persoane sunt infectate
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Un focar de Covid 19 a apărut la Serviciul Județean de Ambulanță din Galați. 14 salariați ai instituției s-au infectat cu virusul SARS CoV-2 și au fost trimiși în izolare la domiciliu. Pentru a face față situației, conducerea serviciului a sistat toate concediile de odihnă.

 

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Serviciului de Ambulanță 14 salariați s-au infectat cu virusul SARS CoV-2. Pe lista persoanelor care au primit rezultate pozitive sunt trei medici, trei ambulanțieri și opt asistente medicale. Toți sunt izolați la domiciliu, iar colegii cu care au intrat în contact au fost testați.

Pentru a face față volumului uriaș de muncă, conducerea Serviciului de Ambulanță a decis să sisteze concediile de odihnă. De asemenea, la ambulanță au fost angajate pe perioadă determinată 19 persoane. În plus, autoritățile locale vor pune la dispoziția serviciului o echipă pentru recoltări probe de la persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS CoV-2. Aceasta va fi formată din personal medical de la școli și un șofer cu mașină.

În ultimele 24 de ore, în județul Galați au fost confirmate 181 de persoane infectate. Conform statisticii, de la debutul epidemiei, în Galați au fost peste 9.200 de persoane infectate și 257 de decese.

 

×