x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Gabriela Firea despre aleșii locali: Au transformat Capitala în cel mai blocat oraș

Gabriela Firea despre aleșii locali: Au transformat Capitala în cel mai blocat oraș

16 Iul 2021   •   16:02
Gabriela Firea despre aleșii locali: Au transformat Capitala în cel mai blocat oraș

Senatorul PSD, Gabriela Firea, susține că în cele 10 luni cu noii aleși locali, Capitala s-a transformat în cel mai blocat oraș, din care fug investitorii și se pierd locuri de muncă. „Din păcate, lucrurile în București merg din rău, în mai rău”, spune fostul primar general al Capitalei.

„Dezastrul - bilanțul la 10 luni cu noii aleși locali! Au promis un nou București, curat și dezvoltat, și au transformat Capitala în cel mai blocat oraș, din care fug investitorii, se pierd locuri de muncă, unde nu se mai lucrează pe niciun șantier, nu se mai investește în spitale, nu se onorează prestațiile pentru persoanele cu dizabilități. Bucureștenii au trecut prin cea mai grea iarnă - cele mai lungi și dese avarii, transportul public s-a scumpit și a devenit aglomerat (s-au scos autobuze de pe anumite linii), mizerie, șobolani, țânțari! Aceaste este concluzia la 10 luni și, din păcate, lucrurile în București merg din rău, în mai rău!”, susține Gabriela Firea.

Ea spune că după ce s-a răsfățat în loja oficială de pe Arena Națională și s-a felicitat singur pentru așa reușită, actualul edil al Capitalei s-a gândit că, poate, totuși, ar fi bine să muncească.

„Puțin, nu mult. În fond, e vară, nici iarba nu mai crește, șantierele sunt toate oprite și așa vor rămâne, a făcut și 2-3 comunicate despre campania de dezinsecție, căldura este în case iar bucureștenii se pot căli spălându-se cu apă rece, pentru că doar de asta vor avea parte la iarnă. A redus și sprijinul pentru persoanele cu dizabilități, la câte probleme au aceștia sigur ”, a scris pe Facebook fostul primar general.

Gabriela Firea susține că actualul edil „a decis să rezolve rapid și problema transportului public: l-a scumpit” și a tăiat și 300 de milioane din bugetul STB, a renunțat la anumite trasee, a redus numărul de mașini și urmează concedieri.

„Fără nicio justificare, fără nicio fundamentare, fără informare prealabilă a celor care vor avea de suferit de pe urma acestor măsuri. Ce fluidizare a traficului, ce management al semnaforizării, ce benzi dedicate sau culoare unice. În locul lor, bucureștenii au primit armonizarea tarifelor STB și Metrorex. Poate actualul edil nu știe că metroul nu ajunge nici în Alexandriei, nici în Ferentari, nici în Rahova și că acești oameni au cele mai mici venituri din Capitală! Poate ar trebui să testeze pe pielea lui, măcar o zi, biletul comun și să încerce să se urce, dimineața, în autobuzul 141, care, de la capătul din Zețari și până la metroul de la Eroii Revoluției, merge doar cu ușile deschise din cauza aglomerației”, spune senatorul PSD.

Firea mai spune că Nicușor Dan își bate joc de bucureșteni, încercând să îi aburească cu comunicate triumfaliste, și că acesta „a găsit, împreună cu Primărița Gunoaielor Abandonate pe Străzi, soluția ideală la problemele cetățenilor”.

„A interzis consilierilor locali PSD, oameni cu zeci de mii de voturi în spate, să participe la sedința organizată la Primăria Sectorului 1 pe tema deșeurilor! Acest fapt incredibil, de o gravitate extremă, este doar un prim pas spre obiectivul administrației de dreapta, care vrea să înăbușe cu miasme de violență valorile cu care a defilat în campanie: democrația și transparența. Este revoltător ceea ce se întâmplă, este o palmă dată de administrația de dreapta pe obrazul democrației și al cetățenilor din Sectorul 1, al tuturor românilor care au ieșit la vot convinși că gestul lor contează”, a mai scris Firea pe rețeaua de socializare.

Mediafax

×
Subiecte în articol: alesi locali gabriela firea