x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Haos în transportul în comun din Ploieşti; doar 30% din autobuze, pe traseu

Haos în transportul în comun din Ploieşti; doar 30% din autobuze, pe traseu

27 Mar 2017   •   15:28
Haos în transportul în comun din Ploieşti; doar 30% din autobuze, pe traseu

Angajaţii societăţii care asigură transportul public în municipiul Ploieşti au declanşat, luni, o nouă formă de protest faţă de starea financiară critică a unităţii, doar 30% din mijloacele de transport fiind scoase pe traseu. 

Potrivit liderului de sindicat din cadrul SC Transport Călători Express (TCE) SA, societate a Consiliului Local (CL) Ploieşti, Ion Mişcă, oamenii sunt nemulţumiţi de problemele financiare ale unităţii, ei spunând, totodată, că nu există piese de schimb pentru maşini, iar călătorii sunt puşi în pericol. 

"Nu avem decât 30% din mijloacele de transport pe traseu şi asigurăm cursele regulate către parcurile industriale. Oamenii nu vor să mai iasă pe traseu. Nu s-au dat bonuri de masă, nu avem piese pentru maşini, plăcuţe de frână la autobuze. Atentăm la siguranţa călătorului ploieştean", a declarat Mişcă. 

Acesta a precizat că au fost făcute demersuri către ITM pentru declanşarea conflictului de muncă, medierea fiind programată pentru data de 29 martie. 

"Oamenii nu au mai avut răbdare. Acum este o şedinţă de urgenţă la primărie şi vedem ce se va decide", a adăugat sursa citată. 

Aproximativ o sută de angajaţi ai TCE au protestat, la începutul lunii, faţă de problemele cu care se confruntă societatea. 
Liderul Sindicatului Liber al Transportatorilor, Sebastian Suditu, a declarat, la acel moment, că societatea are datorii de peste 240 de milioane de lei, iar ANAF a pus sechestru pe o sută de autobuze. 

Conform acestuia, TCE a pierdut un proces în urma căruia s-a plătit către ANAF suma de peste 12 milioane de lei, banii fiind daţi din bugetul societăţii. 

"Noi ne cumpărăm rulmenţi, plăcuţe de frână pentru că ne e frică să mai venim la serviciu. Se poate întâmpla o tragedie! (...) Au dat la ANAF, în urma procesului, 12 milioane lei, dar aceşti bani nu au fost bugetaţi, i-am dat din banii societăţii şi din această cauză s-au făcut alte datorii. Aceste datorii le-au eşalonat la ANAF şi a pus sechestru pe 100 de autobuze", a explicat acesta. 

Liderul de sindicat preciza că protestul este "un semnal de alarmă" şi dacă situaţia nu se rezolvă, vor urma şi alte acţiuni de protest, iar angajaţii vor decide dacă intră în grevă generală. AGERPRES

×