x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Hunedoara: Focar de pestă porcină africană, confirmat la un mistreţ

Hunedoara: Focar de pestă porcină africană, confirmat la un mistreţ

19 Ian 2020   •   09:00
Hunedoara: Focar de pestă porcină africană, confirmat la un mistreţ

Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat la un mistreţ mort, ce a fost găsit pe un fond de vânătoare din zona oraşului Vulcan, în Valea Jiului, autorităţile luând măsuri pentru prevenirea răspândirii bolii, a informat, sâmbătă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„Centrul Local de Combatere a Bolilor, Unitatea Locală de Decizie din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara s-a întrunit, sâmbătă, în şedinţă extraordinară, după confirmarea pestei porcine africane la un mistreţ mort pe fondul de vânătoare 65 Vulcan, aparţinând Asociaţiei de Vânătoare Băniceana”, se precizează într-un comunicat.

Mistreţul mort a fost depistat în pădure în cursul zilei vineri şi imediat au fost prelevate probe şi trimise Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara pentru analize, acestea dovedindu-se pozitive privind pesta porcină africană.

„În acest context, pentru eliminarea contaminării, membrii CJSU au decis aplicarea Planului de măsuri pentru combaterea pestei porcine şi menţinerea interdicţiei desfăşurării târgurilor şi expoziţiilor de animale (suine, ovine, caprine, păsări, cabaline şi bovine) pe teritoriul judeţului Hunedoara. La ordinul prefectului de Hunedoara, Vasilică Potecă, a fost dispusă transmiterea deciziilor adoptate în CJSU tuturor primăriilor din judeţ”, se precizează în comunicat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pestă porcină