x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Iașul intră în scenariul verde. Se deschid restaurantele și cafenele în interior

Iașul intră în scenariul verde. Se deschid restaurantele și cafenele în interior

29 Apr 2021   •   13:50
Iașul intră în scenariul verde. Se deschid restaurantele și cafenele în interior

Orașul Iași intră de sâmbătă în scenariul verde, dacă rata de infectare se menține sub 1,5 la mia de locuitori. Se deschid restaurantele și cafenele în interior, dar și cinematografele și instituțiile de spectacole.

Vineri, 30 aprilie, este ultima zi în care orașul Iași va fi în scenariul galben, anunță președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași, prefectul Marian Grigoraș.

În cazul în care trendul descrescător al incidenței se va menține, joi incidența fiind de 1,41 la mia de locuitori, municipiul Iași va intra direct în scenariul verde. Rămân în vigoare doar măsurile din starea de alertă.

În scenariul verde restaurantele și cafenele, inclusiv cele din interiorul hotelurilor și pensiunilor, sunt deschise în interior fără a depăși 50% din capacitate, între orele 6.00-22.00.

De asemenea, sunt deschise cinematografele, instituțiile de spectacole și concerte cu participarea publicului până la 50% din capacitate.

Aceeași regulă este valabilă și pentru jocurile de noroc.

Dacă incidența în orașul Iași va depăși 1,5 la mia de locuitori joi, scenariul galben se va prelungi.

Indiferent de scenariu, circulația în noaptea de Înviere este liberă.

Sunt interzise nunțile, botezurile, mesele festive atât în spații deschise, cât și închise, este suspendată desfășurarea activității târgurilor, bâlciurilor și a talciocurilor.

Este interzisă circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

×
Subiecte în articol: iasi scenariul verde