x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu DEVASTATOR în Clubul Bamboo din Bucureşti! Peste 30 de persoane au fost transportate la spital. A fost activat CODUL ROȘU

Incendiu DEVASTATOR în Clubul Bamboo din Bucureşti! Peste 30 de persoane au fost transportate la spital. A fost activat CODUL ROȘU

21 Ian 2017   •   06:48
Incendiu DEVASTATOR în Clubul Bamboo din Bucureşti! Peste 30 de persoane au fost transportate la spital. A fost activat CODUL ROȘU

Primele imagini la locul incendiului din Clubul Bamboo. Clădirea a ars în întregime. ISU Bucreşti anunţă că există posibilitatea ca unele persoane să nu fi putut ieşi din club.

UPDATE  Un număr de 11 victime ale incendiului din Bamboo au fost depistate cu intoxicare şi hipotermie până în prezent, informează reprezentanţii ISU Bucureşti.

Conform acestora, 38 de persoane au ajuns la spital, dintre care 21 de victime transportate de SMURD şi SABIF, iar 17 cu mijloace proprii.

Update: Starea unui număr de patru persoane transportate la Spitalul Sf. Pantelimon în urma incendiului din Clubul Bamboo nu este una gravă, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei medicale, dr. Fiorella Mitoiu.

"Au fost aduse cinci persoane, au mai rămas patru. Acestea prezintă hipotermie, intoxicaţie cu fum şi atacuri de panică", a spus dr. Fiorella Mitoiu, care a mai adăugat că starea celor patru persoane nu este gravă.

 

Update: Starea celor persoane care au fost duse la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru îngrijiri medicale în urma incendiului de la Clubul Bamboo este bună, a declarat sâmbătă dimineaţă purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Leonard Grecescu.

El a spus că aceştia nu prezintă arsuri, însă au inhalat fum.

"Starea lor este bună. Nu prezintă arsuri. Au inhalat fum", a spus medicul.

Update: Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că la această oră nu se mai află la faţa locului persoane rănite în urma incendiului de la Clubul Bamboo.

"Nu mai sunt persoane rănite la fata locului. (...) Ultima a fost dusă acum în faţa mea, a fost cu hipotermie şi uşoară intoxicaţie de fum. (...) O singură persoană este grav intoxicată cu fum şi monoxid de carbon", a spus şeful DSU.
 

Update: Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că singura persoană rănită foarte grav în urma incendiului de la Clubul Bamboo a fost dusă la Spitalul Colentina, fiind intubată şi ventilată mecanic pentru că prezintă arsuri la nivelul căilor respiratorii.

"În acest moment, sunt 22 de persoane care au fost transportate la spitalele din Bucureşti. Din acestea, 20 au rămas în continuare internate. Vorbim de spitalele Floreasca, Universitar, Pantelimon şi Colentina, până în acest moment. Există un singur caz foarte grav la Spitalul Colentina, o persoană care este intubată, ventilată mecanic, prezintă arsuri la nivelul căilor respiratorii. Toate celelalte acuză doar expunere la fum, posibil stare de intoxicare şi posibil stare de hipotermie, deci viaţa acestora în acest moment nu este pusă în pericol. Există informaţii în acest moment pe care le verificăm potrivit cărora mai sunt şi alte persoane care s-au prezentat cu alte mijloace, mijloace proprii, către unităţile spitaliceşti", a precizat reprezentantul ISU Bucureşti, într-o declaraţie pentru presă făcută de la faţa locului în jurul orei 5,30.

El a precizat că nu există informaţii exacte privind numărul persoanelor care se aflau în club la momentul izbucnirii incendiului, iar primele echipaje de pompieri ajunse la faţa locului au putut face şi o verificare în interiorul clubului, înainte ca incendiul să se generalizeze.

"În momentul în care am ajuns, era în curs procedura de evacuare a persoanelor din club, evident că mai erau câteva. Asta ne-au spus primele echipaje care au ajuns, au procedat la verificarea interioară atât cât s-a putut pentru că era deja o stare de ardere generalizată în unele porţiuni de clădire", a subliniat Daniel Vasile.

În ceea ce priveşte manifestarea incendiului, suprafaţa totală afectată este de aproximativ 2500-3000 de metri pătraţi, iar pompierii lucrează în continuare pentru lichidarea acestuia.

"De menţionat, faţă de intervenţia anterioară, faptul că avem şi un echipaj de scafandri care a verificat zona din spatele clubului, zona către lac, pentru identificarea unor persoane. În spatele clubului nu au fost identificate persoane de către scafandri. Cine s-a evacuat, ulterior a şi fost luat din zona respectivă, deci nu mai este nimeni în spatele clubului", a mai spus reprezentantul ISU Bucureşti.

Update: Incendiul izbucnit la Clubul Bamboo se manifestă pe o suprafaţă de circa 2500-3.000 de metri pătraţi, iar un număr de 22 de persoane au fost duse la spital pentru îngrijiri medicale, informează ISU Bucureşti, pe pagina sa de socializare.

Potrivit sursei citate, două victime au fost transportate la spitalul Sf Pantelimon, 13 la Floreasca, unul fiind intubat, 5 la Spitalul Universitar şi două la Colentina, care au părăsit spitalul.

ISU precizează că informaţia transmisă anterior privind transportarea unor persoane pentru îngrijiri la spitalul Sf. Ioan nu a fost corectă.

În acest moment, intervin la locul incendiului peste 20 de autospeciale de stingere, 27 de echipaje medicale SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, maşini de descarcerare şi 26 de ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. La faţa locului a fost creat un spital mobil.

Update: Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat sâmbătă dimineaţa pentru Agepres că până la acest moment nu are informaţii de morţi în incendiul de la Clubul Bamboo.

El a spus că niciuna din cele 12 persoane îngrijite de echipajele de intervenţie nu se află în stare foarte gravă.

"Avem 12 persoane, în acest moment nimeni nu este în stare gravă. Sunt echipe suficiente deplasate la faţa locului. Încă focul nu este stins. Avem echipe de căutare-salvare pe apă pentru că avem informaţii că unii s-ar fi aruncat în apa rece. Avem echipe de la pompieri care caută acum", a spus şeful DSU.

De asemenea, sursa citată a mai precizat că ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, se află la sediul MAI, la centrul de coordonare.

"La faţa locului mă aflu eu şi medicul Opriţa şi comandanţi de la pompieri, pentru a coordona la faţa locului. Nu am informaţii de morţi la acest moment", a mai spus Raed Arafat.

Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate, iar clădirea este prăbuşită în cea mai mare proporţie, anunţă, sâmbătă dimineaţă, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Pompierii au activat Planul Roşu de intervenţie. La faţa locului acţionează, potrivit sursei citate, peste 20 autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil şi Descarcerare Grea, potrivit ISU Bucureşti-Ilfov.

Ştire iniţială: Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la clubul Bamboo din Capitală, potrivit Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Pompierii au activat Planul Roşu de intervenţie. Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate, iar clădirea este prăbuşită în cea mai mare proporţie

ISU Bucureşti transmite că 10 victime preluate de echipele de intervenţie în urma incendiului de la Clubul Bamboo au fost transportate la Spitalul Floreasca şi alte două la Sf. Ioan, ele având o expunere la fum şi posibil stare de hipotermie.

Există şi cel puţin o victima intubată, în stare gravă.

Potrivit unor surse medicale, alte persoane au fost transportate de la locul incendiului cu ambulanţele şi la spitalele de urgenţă Universitar Colentina, unele dintre acestea suferind atac de panică.
 

Sursă: Agerpres

×