x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale INCENDIU DE PĂDURE în Buzău, pe Vârful Cheia

INCENDIU DE PĂDURE în Buzău, pe Vârful Cheia

07 Aug 2016   •   11:32
INCENDIU DE PĂDURE în Buzău, pe Vârful Cheia

Peste 50 de pompieri, lucrători silvici şi voluntari au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins cinci hectare de litieră şi pădure de conifere pe Vârful Cheia, în localitatea buzoiană Lopătari.

Flăcările au fost stinse duminică în jurul orei 3.00 şi, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, din primele cercetări a reieşit că incendiul a fost provocat de proprietarii de terenuri care au încercat să igienizeze zona de lângă pădure.

"Flăcările au cuprins aproximativ cinci hectare de pădure de conifere, într-o zonă cu acces dificil şi o zonă montană abruptă, drumul de circa cinci kilometri a fost parcurs pe jos, au fost concentrate cinci autospeciale, o şenilată şi un ATV, în sprijinul nostru venind şi voluntarii din Lopătari", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu.

Potrivit acestuia, pentru ca incendiul să nu se propage la coronament, mai mulţi arbori au fost doborâţi cu motofierăstraie.

"A fost nevoie să fie doborâţi mai mulţi arbori cu motofierăstraiele, pentru ca focul să nu se propage la coronament, caz în care incendiul s-ar fi propagat cu repeziciune în întreaga pădure de conifere", a precizat Creţu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendiu de padure