x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu la Biserica "Sf. Ioan Botezătorul" din Vrancea

Incendiu la Biserica "Sf. Ioan Botezătorul" din Vrancea

28 Feb 2021   •   16:38
Incendiu la Biserica "Sf. Ioan Botezătorul" din Vrancea

Un incendiu a izbucnit la lumânărarul situat în curtea Bisericii "Sf. Ioan Botezătorul" din Vulturu de Sus, județul Vrancea. Acesta a f ost localizat și lichidat în mai puțin de 30 de minute.

Pentru stingerea acestuia a acţionat un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Vulturu, cu o autospecială cu apă şi spumă.

Flăcările au ars lumânărarul în proporţie de 80% şi acoperişul din lemn cu învelitoare din tablă, în suprafaţă de 10 mp.

ISU Vrancea menţionează că, pentru a se diminua riscul de incendiu, nu trebuie lăsate aprinse lumânări sau candele în lăcaşuri de cult, inclusiv în chilii, fără a fi supravegheate, nu trebuie folosit focul deschis în locuri în care se lucrează sau se depozitează substanţe combustibile şi/sau inflamabile, iar enoriaşii trebuie să aprindă lumânări în afara bisericilor, în locuri special amenajate şi prevăzute cu mijloace de primă intervenţie.

Pompierii militari mai recomandă ca toate căile de acces, intervenţie şi evacuare a persoanelor şi bunurilor în caz de incendiu să se marcheze în conformitate cu cerinţele normative şi să se menţină în permanenţă libere şi practicabile.

×
Subiecte în articol: incendiu