x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu la un ștrand din Mureș

Incendiu la un ștrand din Mureș

12 Mar 2017   •   16:40
Incendiu la un ștrand din Mureș

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad au fost solicitaţi să intervină duminică, în jurul orei 5,00, la un incendiu produs în incinta Ştrandului 'Neptun' de pe malul Mureşului. 

"Au fost afectate două căsuţe din lemn, dintre care una a ars în totalitate iar la cealaltă focul a distrus acoperişul şi tavanul. Au intervenit două autospeciale cu apă şi spumă, care au acţionat la stingerea incendiului şi la protecţia restului căsuţelor. Pompierii s-au luptat timp de două ore cu flăcările, până la lichidarea totală a incendiului", a declarat presei maior George Pleşca, purtător de cuvânt al ISU Arad. 

Potrivit sursei citate de Agerpres, nu au fost înregistrate victime, deoarece în căsuţe nu se afla nicio persoană la momentul izbucnirii incendiului, acestea fiind locuite doar pe perioada verii. După stingerea incendiului, pompierii au demarat cercetările în vederea stabilirii cauzelor producerii acestuia, potrivit procedurii, la locul incediului deplasându-se şi o echipă de poliţişti criminalişti. 

"În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru distrugere din culpă prin incendiere, dosarul fiind întocmit cu privire la faptă. Se efectuează în continuare cercetări pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul, una dintre variantele luate în calcul fiind aceea că focul ar fi fost pus intenţionat în zona celor două căsuţe", a precizat inspector Lorena Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad. 

La finalul cercetărilor efectuate la locul incendiului, pompierii arădeni au stabilit că, după toate probabilităţile, incendiul a fost pus de cineva. 

"În urma cercetărilor, concluzia echipei care a investigat cauzele producerii incendiului au fost "folosirea cu intenţie a surselor de aprindere în vederea producerii incendiului", cercetările fiind preluate de poliţişti, care vor încerca să îi găsească pe cei care au provocat incendiul", a adăugat maior George Pleşca, purtător de cuvânt al ISU Arad. 

×
Subiecte în articol: incendiu ştrand