x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu violent în Curtici. O clădire a CFR din apropierea Gării a fost distrusă

Incendiu violent în Curtici. O clădire a CFR din apropierea Gării a fost distrusă

11 Dec 2019   •   08:37
Incendiu violent în Curtici. O clădire a CFR din apropierea Gării a fost distrusă
Sursa foto: ISU Arad

O clădire a CFR din apropiere de Staţia Curtici a fost cuprinsă de un incendiu violent, care a distrus în mare parte imobilul şi a provocat o pană de curent în gară, pompierii intervenind câteva ore, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru stingerea flăcărilor, intensificate de vântul puternic.

Clădirea cu două etaje avea în componenţă birouri şi dormitoare pentru angajaţii CFR, însă doar două persoane erau înăuntru în momentul izbucnirii flăcărilor, iar acestea au ieşit singure şi au cerut sprijin la 112.

"În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent şi generalizat la întregul acoperiş, pe aproximativ 250 de metri pătraţi. După o intervenţie dificilă, cauzată de vântul puternic, incendiul a fost limitat fără a se propaga la clădiri învecinate", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca.

În urma incendiului, acoperişul clădirii a ars în totalitate, fiind degradate şi interioarele.

Pompierii au stabilit că flăcările au izbucnit din cauza coşului de fum defect.

Activitatea în Gara Curtici, unde se află singurul punct feroviar de trecere a frontierei din judeţul Arad, a fost îngreunată câteva ore, din cauza unei pene de curent provocate de incendiu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendiu