x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Începe cursa digitalizării: Clujul va fi primul judeţ smart din România

Începe cursa digitalizării: Clujul va fi primul judeţ smart din România

21 Iul 2020   •   16:15
Începe cursa digitalizării: Clujul va fi  primul judeţ smart din România

Județul Cluj va deveni primul din România care digitalizează integral plata taxelor și impozitelor locale. Toate primăriile clujene urmează să fie incluse în sistemul Ghișeul.ro

 

Consiliul Județean Cluj anunță că va oferi primăriilor suportul necesar, prin asigurarea asistenței, atât în ceea ce privește componenta IT, cât și cea legată de procedura administrativă ce trebuie parcursă.

„Intenția Clujului este aceea de a fi primul județ din România care va avea toate primăriile aderate la platforma Ghișeul.ro, inițiativă ce prezintă multiple avantaje atât pentru cetățeni, cât și pentru autoritățile locale. Proiectul, prin care se dorește digitalizarea serviciilor și facilitarea procesului de plată a taxelor și impozitelor către primăriile din județul Cluj, urmează a fi implementat până la finele lunii august”, au spus reprezentanții CJ Cluj.

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, declară că într-o societate tehnologizată precum cea în care trăim este absolut necesar ca și administrația să se adapteze acestor evoluții.

„A venit timpul să uităm de cozile de la ghișee, de timpul pierdut pentru simple plăți către instituții publice, de termene depășite și penalizări pentru întârzieri cauzate de diverse motive”, a spus Tișe.

Avantajele plăților taxelor și impozitelor locale prin Ghișeul.ro sunt evitarea cozilor la ghișee, siguranță în momentul plății și faptul că sistemul electronic este disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Pe lângă taxele și impozitele locale, cetățenii mai pot achita și amenzi contravenționale cu deducerile aferente plății în 15 zile calendaristice.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: taxe cluj