x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incidența cazurilor de Covid a crescut cu 63%, în Dâmbovița. În Gorj, ISU a lansat mesaje Ro-Alert

Incidența cazurilor de Covid a crescut cu 63%, în Dâmbovița. În Gorj, ISU a lansat mesaje Ro-Alert

03 Mar 2021   •   12:31
Incidența cazurilor de Covid a crescut cu 63%, în Dâmbovița. În Gorj, ISU a lansat mesaje Ro-Alert
Sursa foto: Lucian Alecu

 Incidența cazurilor de Covid a crescut cu 63% în ultima săptămână în județul Dâmbovița, iar indicele de referință a urcat de 0,89 la 1,5 la mia de locuitori. Creșteri se înregistrează și în județul Gorj, unde autoritățile au emis mesaje de avertizare Ro-Alert.

„Dinamica principalilor indicatori ai pandemiei de COVID-19 ne relevă creșteri semnificative și în județul Dâmbovița. Ultima săptămână a înregistrat o creștere cu 63% a cazurilor pozitive depistate în județul nostru, de la 266 cazuri la 421 cazuri, iar indicele de referință a crescut de la 0,89/1.000 de locuitori, la aproape 1,5/1.000 de locuitori”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Dâmbovița.

Conform acestuia, două localități din județ sunt în carantină, Pucheni și Lucieni, însă „în ritmul actual de infectare, cu siguranță și pentru alte localități va fi dispusă măsura carantinei zonale”. „După o perioadă semnificativă de acalmie, nimeni nu dorește să ne întoarcem la cifrele lunii noiembrie 2020 când, în ultima parte a lunii, înregistram 1.224 de cazuri noi pe săptămână”, au transmis reprezentanți Prefecturii.

Aceștia speră ca în scurt timp să fie activate toate cele 20 de centre de vaccinare pregătite din județ, în prezent funcționând doar 5 centre în unitățile spitalicești și 6 centre comunitare (două în Târgoviște și câte unul în Răcari, Aninoasa, Cornești, Corbii Mari).

„Până la imunizarea unui procent cât mai mare al populației, singura armă de luptă împotriva pandemiei rămâne respectarea măsurilor dispuse până în prezent. Distanțarea fizică, igiena corectă a mâinilor, purtarea măștii în afara domiciliului rămân acțiuni eficiente și la îndemâna noastră pentru a depăși cu bine acest al treilea val”, a mai transmis Prefectura.

Și în județul Gorj, autoritățile au luat măsuri.

„Pentru că la nivelul județului Gorj ne confruntăm cu o creștere a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, instituția noastră a transmis prin intermediul aplicației RO-Alert un mesaj de avertizare pentru cetățenii localităților unde rata de infectare a depășit 3 îmbolnăviri la 1000 de locuitori”, potrivit ISU Gorj.

×
Subiecte în articol: incidență COVID RO-ALERT