x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Intervenţie cu un elicopter SMURD, pentru salvarea unei femei din Delta Dunării, suspectă de AVC

Intervenţie cu un elicopter SMURD, pentru salvarea unei femei din Delta Dunării, suspectă de AVC

17 Mar 2019   •   15:30
Intervenţie cu un elicopter SMURD, pentru salvarea unei femei din Delta Dunării, suspectă de AVC

O femeie din Delta Dunării a fost transportată, duminică, în stare de inconştienţă, cu un elicopter SMURD, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Tulcea, cel mai probabil aceasta suferind un accident vascular cerebral.

"Femeia are 58 de ani, este din satul Letea şi este suspectă de accident vascular cerebral. A fost preluată în stare de inconştienţă şi internată la SJU, unde i se fac analize", a declarat pentru AGERPRES directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), Dumitru Vâlcu.

În funcţie de rezultatele analizelor, medicii vor decide dacă pacienta va fi transferată la o altă unitate din ţară, potrivit sursei citate.

Intervenţiile cu elicopterul SMURD în localităţile din Delta Dunării sunt mai rapide faţă de cele efectuate cu ambarcaţiunile SJA, cunoscut fiind faptul că în cazul unor localităţi cum este Letea, pe lângă mijlocul de deplasare pe apă, pentru a ajunge la urgenţa medicală, salvatorii mai au nevoie şi de un mijloc de transport pe uscat. AGERPRES

×