x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Inundații în 36 de localități din 15 județe. Zeci de turiști au fost evacuați

Inundații în 36 de localități din 15 județe. Zeci de turiști au fost evacuați

21 Iul 2021   •   10:21
Inundații în 36 de localități din 15 județe. Zeci de turiști au fost evacuați

Precipitațiile căzute în ultimele 24 de ore au provocat inundații în 36 de localităţi din 15 judeţe. Pompierii iau evacuat zeci de turişti blocaţi de viituri, transmite Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

"S-a intervenit pentru evacuarea apei din 19 case, şapte anexe gospodăreşti, 56 curţi, 70 beciuri/subsoluri. De asemenea, colegii noştri au acţionat şi pentru degajarea a 13 copaci căzuţi pe carosabil, fiind afectate trei autoturisme", arată IGSU.

Judeţele afectate sunt Alba, Argeş, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Hunedoara, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea şi Timiş.

Totodată, 20 de persoane cazate la o pensiune din localitatea Rucăr, Argeș, au fost izolate temporar  din cauza unei viituri. Accesul la Cabana Voina a fost temporar blocat, iar 60 de persoane au fost evacuate.

În Campingul Zănoaga,Dâmboviţa, 25 de persoane au fost temporar blocate cu rulotele/autoturismele în camping din cauza unei viituri. Apele s-au retras ș turiștii au putut să plece. Pompierii au intervenit şi în localitatea Buşteni, Prahova, 8 persoane au fost evacuate preventiv, fiind relocate la Mănăstirea Buşteni.

Traficul rutier a fost blocat pe DJ 714 şi restricţionat pe DN 74A, din cauza unui podeţ avariat de viituri. Circulația a fost temporar afectată pe DN 75, DN 2D, DN 68A şi DN 1 şi pe trei drumuri judeţene, din cauza arborilor căzuţi, a apei şi aluviunilor de pe șosea.

×
Subiecte în articol: gospodării inundate