x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Județul Galați va avea cel mai mare buget din istorie

Județul Galați va avea cel mai mare buget din istorie

20 Apr 2021   •   20:31
Județul Galați va avea cel mai mare buget din istorie
Sursa foto: marcociannarel/Getty Images/iStockphoto

Județul Galați va avea cel mai mare buget din istorie cu ajutorul fondurilor europene. Documentul a fost aprobat marți, iar trei sferturi din total vor fi alocate de Consiliul Județean Galați investițiilor.

În 2021, județul Galaţi va avea un buget de aproape 856 de milioane de lei, cu 11% mai mare faţă de anul precedent. Bugetul este construit în mare parte cu ajutorul fondurilor europene pe care Consiliul Judeţean a reuşit să le atragă. Autoritățile susțin că bugetul a crescut în ciuda acțiunilor adversarilor politici, dar și a faptului că județul a primit mai puțini bani de la bugetul național.

„Avem cel mai mare buget pentru dezvoltare din istoria județului, în condiţiile în care, din păcate, fără nicio explicaţie, Galaţiul a primit de la bugetul de stat cu 6 milioane de euro mai puţin faţă de 2020. Este al doilea an când judeţului nostru i se alocă o sumă mai mică. Astfel, faţă de 2019, Galaţiul a primit de la Guvernul României cu aproape 30 de milioane de euro mai puţin. Din păcate, deşi este cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată județul Galaţi, consilierii PNL au votat împotrivă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Potrivit Biroului de Presă al CJ Galați, bugetul judeţului Galaţi are 74% pentru dezvoltare şi 26% pentru funcţionare. În cifre, aproximativ 630 de milioane de lei vor fi folosite pentru investiții cele mai multe fonduri fiind alocate domeniilor transporturi și sănătate.

Principalele investiţii de anul acesta din județul Galați vizează implementarea sistemului de management al deşeurilor, reabilitarea de la zero a peste 100 de km de drum judeţean, modernizarea spitalelor şi dotarea lor cu aparatură medicală modernă și continuarea lucrărilor la Drumul de Centură, la noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală şi la sera de plante exotice. De asemenea, în 2021 vor fi finalizate mai multe investiţii, cum ar fi cele de la noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean, de la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie sau de la Centrul de Diagnosticare a Cancerului, iar la Tecuci şi Târgu Bujor vor fi începute investiţii de mediu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Investitii