x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Liceu din Constanța, închis după o zi!

Liceu din Constanța, închis după o zi!

15 Sep 2020   •   20:55
Liceu din Constanța, închis după o zi!
Sursa foto: Lucian Alecu

Elevii de la Liceul Ovidius din Constanța au trecut peste noapte de la scenariul galben, în care mergeau și la școală, la cel roșu, în care cursurile se desfășoară online, după ce patru profesori au fost depistați pozitiv.

Elevii liceului Ovidius din Constanţa au aflat joi seara că nu pot veni să-şi ridice manualele pentru că directorul unităţii de învăţământ are coronavirus. De atunci, alți trei profesori s-au infectat.

Pentru a evita aglomeraţia şi a păstra distanţarea fizică, festivitatea de deschidere s-a ţinut online.

Promisiunea era ca marți să se înceapă cursurile în mod normal, mai ales pentru elevii din anii terminali.

Surpriza a venit luni seara, atunci când, tot pe grupurile de whatsapp, elevii au primit vestea că trebuie să-şi pregătească tabletele pentru a doua zi, şi nu caietele, aşa cum sperau.

Se presupune că toţi elevii deţin tablete sau telefoane mobile pentru cursurile online, fiind unul din liceele de prestigiu din oraş, de aceea nu au mai fost întrebaţi dacă au „suport de curs”.

Singurul lucru care lipseşte din ecuaţia coronavirus şi scoala online sunt manualele şcolare. Ele nu au ajuns încă la nici măcar un elev.

„Iniţial mi-a părut rău deoarece fiind în an terminal chiar doream să particip fizic la ore, să mă pregătesc pentru bacalaureat şi nu numai. Însă, fiind prima zi în care am desfăşurat orele, chiar am fost plăcut surprinsă de pregătirea profesorilor, toate orele s-au desfăşurat mult mai bine decât mă aşteptam. Am avut chiar două ore de română şi am început direct să rezolvăm variante de bacalaureat. Toţi profesorii s-au mobilizat perfect. Ne-am întalnit pe platforme online cu opţiunea de videochat încorporată. A fost foarte bine”, a spus Antonia, elevă în clasa a 12-a la Liceul Ovidius.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: liceu inchis