x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Localitatea Gornet iese de sub carantina impusă de DSU

Localitatea Gornet iese de sub carantina impusă de DSU

13 Aug 2020   •   15:05
Localitatea Gornet iese de sub carantina impusă de DSU

Instanța Supremă a decis, joi, că localitatea Gornet, din județul Prahova, poate ieși din carantina impusă de Departamentul pentru Situații de Urgență. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

De asemenea, Instanța Supremă a hotărât ieșirea din caranină a localității, dar a respins plata daunelor de către DSU către comuna Gornet.

„Respinge excepţiile inadmisibilităţii şi nulităţii recursului formulat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, invocate de recurenta-reclamantă Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Gornet. Respinge recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei civile nr. 694 din 4 august 2020, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Ia act de renunţarea la judecata recursului formulat de reclamanta Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Gornet”, potrivit deciziei de joi a magistraților ÎCCJ.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să plătească suma de 1.000 lei, reprezentând cheltuieli de judecată către comuna Gornet.

În 4 august, magistrații Curții de Apel București au decis anularea ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, privind instituirea carantinei în comuna Gornet, județul Prahova.

Și CAB a respins pretențiile solicitate de avocatul UAT comuna Gornet, de 4 milioane de euro, ca neîntemeiate.

Mediafax

×
Subiecte în articol: gornet carantina