x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Locuitorii județului Vaslui, obligați, de luni, să aibă acoperite gura și nasul când ies din casă

Locuitorii județului Vaslui, obligați, de luni, să aibă acoperite gura și nasul când ies din casă

05 Apr 2020   •   10:51
Locuitorii județului Vaslui, obligați, de luni, să aibă acoperite gura și nasul când ies din casă
Sursa foto: Lucian Alecu

Locuitorii județului Vaslui vor fi obligați să să aibă acoperite nasul și gura când ies din casă. Decizia, luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, se aplică începând de luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a stabilit, sâmbătă, ca toți locuitorii județului să aibă acoperite nasul și gura. Decizia autorităților din Vaslui este similară cu o decizie luată în județul Galați și se va aplica de luni, pentru protejarea populației în contextul epidemiei.

„Am emis, la fel ca cei din județul Galați, o hotărâre de Comitet Județean pentru Situații de Urgență.” - a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul județului Vaslui, Mircea Gologan.

Potrivit acestuia, cetățenii vor trebui să poarte, de luni, orice mijloc prin care să-și acopere nasul și gura în locurile publice și în spațiile comerciale. La fel ca la Galați, nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecție care să acopere nasul şi gura.

„Exact ca la Galați, nu am pus obligativitatea purtării unei măști medicale. Este un lucru benefic pentru toată lumea” - a mai spus prefectul.

Mediafax

 

×