x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Lovitură dată braconierilor din Sălaj. Ce au găsit și confiscat polițiștii

Lovitură dată braconierilor din Sălaj. Ce au găsit și confiscat polițiștii

08 Sep 2017   •   14:09
Lovitură dată braconierilor din Sălaj. Ce au găsit și confiscat polițiștii
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Peste 100 de kilograme de carne de vânat, trofee de căprior şi mistreţ, dar şi arme de vânătoare şi chiar două arcuri cu săgeţi au fost găsite de poliţiştii din Sălaj în cadrul unor percheziţii efectuate joi, în mai multe localităţi din judeţ, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic, uz de armă fără drept şi contrabandă. 

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, percheziţiile au fost efectuate în localităţile Moiad, Criştelec, Pustă Vale şi Cosniciu de Jos. 

Au fost ridicate în vederea confiscării patru arme letale deţinute ilegal, din care trei arme letale de tir sportiv cu glonţ şi o armă letală cu glonţ, care nu avea serie şi era prevăzută cu lunetă şi armortizor. Toate aceste arme erau încărcate, având cartuş pe ţeavă, iar suspecţii au declarat poliţiştilor că armele au fost procurate dintr-o ţară europeană şi au fost introduse în România. 

"De asemenea, tot cu această ocazie au mai fost ridicate în vederea confiscării o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, care nu avea serii sau elemente de identificare, 222 bucăţi de cartuşe, patru bucăţi de articole pirotehnice, două arcuri, 23 de săgeţi, folosite la vânătoare, opt lanterne, cinci trofee de căprior, trei trofee de mistreţ, o piele de vulpe şi 100,75 kilograme carne vânat, care va fi expertizată pentru stabilirea speciei", se mai arată în comunicatul menţionat. 

Aceeaşi firmă precizează că în urma probatoriului administrat au fost reţinuţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 49 de ani, din localităţile Pustă, Moiad şi Criştelec, faţă de care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi contrabandă, în cursul zilei urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. AGERPRES

×