x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mai multe posturi de medici la DSP-urile din Oltenia, neocupate, din cauza lipsei de candidați

Mai multe posturi de medici la DSP-urile din Oltenia, neocupate, din cauza lipsei de candidați

08 Iul 2020   •   11:24
Mai multe posturi de medici la DSP-urile din Oltenia, neocupate, din cauza lipsei de candidați

Posturile de epidemiologi și medici de laborator la DSP-urile din mai multe județe din Oltenia au rămas neocupate, din cauza lipsei de candidați înscriși la concursurile de angajare.

 

În luna aprilie, Guvernul a aprobat suplimentarea cu 2 mii de posturi pentru personalul din Direcţiile de Sănătate Publică şi Serviciile de Ambulanţă. Angajările se puteau face fără concurs, dar pe o perioadă de şase luni. Reprezentanţii instituţiei au răspuns, la solicitarea MEDIAFAX, că nu ştiu încă numărul de posturi care au fost ocupate.

La DSP Dolj, sunt doar cinci epidemiologi, dar au fost angajaţi trei informaticieni. La SAJ Dolj au fost angajați doar un ambulanţier şi o asistentă, dar după trecerea la starea de alertă.

„La ambulanţieri au fost mai multe persoane doritoare, doar că n-au fost dosarele în regulă pentru că nu aveau vechime, diferite situaţii care ţineau de cerinţe”, a declarat Traian Măgală, purtătorul de cuvânt al SAJ Dolj.

Acesta spune că, pe perioada stării de urgenţă, medicii au fost ajutaţi de rezidenţii care se specializează în medicina de familie.

În schimb, la DSP-urile din Oltenia, epidemiologii, medicii de laborator şi cei de igienă sunt greu de găsit.

În Olt, de exemplu, din 10 posturi de medici disponibile în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, doar 3 au fost ocupate, iar în Mehedinţi au fost angajaţi doar 2 medici şi asistenţi, deşi era nevoie de 7.

„Zece posturi de medici, în specialităţile de laborator, igienă şi de medicină generală, ocazie cu care au fost depuse 7 dosare şi admise 5 persoane. Din cele cinci persoane, două nu s-au prezentat”, a declarat Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt DSP Olt.

„Datorită faptului că din cele 7 posturi vacante au fost ocupate doar două posturi, personalul existent a efectuat muncă suplimentară”, a precizat Codruţa Vochescu, purtătorul de cuvânt al DSP Mehedinţi.

„La iniţiativa Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat suplimentarea, pentru o perioadă de 6 luni, cu 2000 de posturi a personalului prevăzut pentru DSP şi SAJ, măsură binevenită pentru acoperirea populaţiei cu servicii de sănătate necesare în zonele unde acestea sunt deficitare. Procedurile pentru ocuparea acestor posturi s-au făcut la nivelul fiecarei unităţi în parte. Ministerul Sănătăţii este în proces de centralizare a informaţiilor privind ocuparea acestor posturi”, se arată în răspunsul Ministerului Sănătăţii la solicitarea MEDIAFAX.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: medici