x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Mal de pământ prăbușit peste muncitori, în zona Bibliotecii Naționale, din Capitală. A fost găsită ultima persoană prinsă sub malul de pământ

UPDATE Mal de pământ prăbușit peste muncitori, în zona Bibliotecii Naționale, din Capitală. A fost găsită ultima persoană prinsă sub malul de pământ

02 Aug 2021   •   17:40
UPDATE Mal de pământ prăbușit peste muncitori, în zona Bibliotecii Naționale, din Capitală. A fost găsită ultima persoană prinsă sub malul de pământ
Sursa foto: Gabriel Petrescu

UPDATE 4 Doi muncitori au murit și patru au fost răniți, transportați la spital, după surparea malului de pământ din Capitală, din zona Bibliotecii Naționale.

Potrivit ISU București - Ilfov, ultima persoană a fost scoasă decedată, aceasta fiind al doilea mort după accidentul de muncă din Capitală. Cei doi muncitori decedați au vârste de 50 - 55 de ani.

Alți patru muncitori sunt răniți. Doi dintre ei, unul de 33 de ani și unul de 34 de ani, au fost duși la Spitalul de Urgență Floreasca, iar alți doi, din care unul de 50 de ani și altul de 53 de ani, la Spitalul Universitar București.

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, luni seara, la Digi 24, că ceea ce s-a întâmplat este încadrat la accident de muncă și va fi sesizată Inspecția Muncii.

UPDATE 3 Luni seara a fost găsită și ultima persoană îngropată sub malul de pământ în zona Bibliotecii Naționale din Capitală. Salvatorii nu au transmis dacă aceasta se mai află în viață, însă șansele sunt aproape nule.

Potrivit ISU București - Ilfov, a fost găsită și ultima persoană acoperită de malul de pământ.

La ora transmiterii acestei știri, se lucrează pentru extragerea acesteia.

Este vorba despre al cincilea muncitor surprins de surparea malului de pământ.

UPDATE 2 Pompierii bucureșteni continuă, luni seara, căutările celui de-al cincilea muncitor surprins sub malul de pământ în timp ce lucrau în apropierea Bibliotecii Naționale.

ISU București – Ilfov continuă acțiunile pentru căutarea ultimei persoane surprinse de prăbușirea malului de pământ, în zona indicată de către constructor.

Este vorba despre al cincilea muncitor surprins de surparea malului de pământ.

Unul dintre muncitorii surprinși de surparea malului de pământ unde lucrau, în zona Bibliotecii Naționale din Capitală, a fost găsit decedat.

A fost extras un muncitor care era prins în pământ până la nivelul taliei, acesta fiind conștient.

Alți doi muncitori, primii scoși, unul de 50 de ani și altul de 33 de ani, au fost duși la spitale din Capitală.

UPDATE 1 În urma acțiunilor de căutare a fost găsită și o persoana decedată, care a fost cuprinsă integral de pământ

Pompierii din cadrul ISU București - Ilfov au transmis că în urma căutărilor a fost găsită o persoană decedată, care a fost cuprinsă integral de pâmânt

De asemenea, a fost extras muncitorul care era prins în pământ până la nivelul taliei, acesta fiind conștient.

Alți doi muncitori, primii scoși, unul de 50 de ani și altul de 33 de ani, au fost duși la spitale din Capitală.

Este posibil ca încă un muncitor să fie acoperit integral de pământ, potrivit declarațiilor șefului de echipă.

Stire initiala Un mal de pământ s-a prăbușit, luni, peste muncitori, în zona Bibliotecii Naționale, în Capitală. Doi dintre ei au fost scoși, însă al treilea este în continuare prins sub pământ. Șeful echipei spune că ar mai putea fi și alte victime.

Potrivit ISU București - Ilfov, se intervine pentru extragerea mai multor persoane surprinse de prăbușirea unui mal de pământ în zona Bibliotecii Naționale.

Doi muncitori au fost scoși, iar la ora transmiterii știrii se încearcă extragerea celui de ai treilea.

Un bărbat de 50 ani a fost transportat la Spitalul Universitar și altul de 33 de ani a fost transportat la Spitalul Floreasca. ISU BIF transmite că ambele victime sunt conștiente.

De asemenea, se încearcă extragerea celui de-al treilea muncitor.

Potrivit informațiilor furnizate pompierilor de șeful echipei care executa lucrările, este posibil ca alți doi muncitori să fie acoperiți integral de pământ.

Pompierii fac eforturi pentru căutarea celorlalți doi dispăruți și, concomitent, se stabilizează malurile șanțului, care are peste 2 metri adâncime.

(sursa: Mediafax)

×