x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Minerii de la Paroşeni şi Uricani continuă protestul din subteran

Minerii de la Paroşeni şi Uricani continuă protestul din subteran

05 Noi 2019   •   15:43
Minerii de la Paroşeni şi Uricani continuă protestul din subteran

Minerii de la exploatările Paroşeni şi Uricani au continuat, marţi, pentru a noua zi consecutiv, protestul declanşat în subteran, cei aproape o sută de oameni solicitând elaborarea unui act normativ care să le garanteze venituri de completare sau angajarea la Complexul Energetic Hunedoara (CEH), pentru cei care vor fi disponibilizaţi la sfârşitul acestui an.

În paralel, preşedintele Sindicatului "Huila", Laszlo Domokos, se va deplasa, din nou, la Bucureşti, pentru a se întâlni miercuri cu reprezentanţi ai ministerelor abilitate în elaborarea actului normativ cerut de mineri.

"Protestul continuă, minerii aşteptând ca politicienii să-şi respecte promisiunile formulate în ceea ce priveşte actul normativ solicitat", a declarat, liderul sindical.

Aproape o sută de mineri de la Paroşeni şi Uricani s-au autoblocat, de luni, 28 octombrie, în subteranul celor două exploatări de cărbune din Valea Jiului.

Protestatarii solicită prelungirea Ordonanţei 36 sau un act normativ similar prin care să li se garanteze acordarea unor venituri de completare şi vechimea în muncă pentru maxim 22 de luni, în cazul celor care îndeplinesc condiţiile de pensionare, sau angajarea la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, pentru cei care nu se pot pensiona încă.

Protestul din adâncurile celor două exploatări miniere a ajuns să fie cel mai lung de acest fel din ultimii 15 ani de minerit în Valea Jiului, potrivit sindicaliştilor.

Cele două exploatări fac parte din Societatea de Închideri Mine Valea Jiului, de unde ar urma să fie disponibilizate circa 280 de persoane, de la începutul anului viitor. AGERPRES 

×
Subiecte în articol: mineri protest