x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Municipiul Sibiu intră în carantină începând de luni

Municipiul Sibiu intră în carantină începând de luni

13 Noi 2020   •   14:26
Municipiul Sibiu intră în carantină începând de luni

Municipiul Sibiu intră în carantină începând de luni, declară surse din cadrul CJSU pentru MEDIAFAX. Măsura a fost decisă după vizita lui Raed Arafat de vineri, la Sibiu.

În ultimele 24 de ore, în județul Sibiu, nouă persoane infectate cu noul coronavirus au murit, numărul total al deceselor ajungând la 279.Toate persoanele decedate aveau și alte comorbidități.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 9535 de persoane (dintre care 9127 adulți și 408 copii). Până la data curentă au fost vindecate 4180 de persoane, iar 279 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 403 de persoane, dintre care pe ATI  19 adulți și 2 minori.

Judeţul Sibiu are rata cea mai mare de infectare din România, de peste 7 la mia de locuitori.

Vineri era aşteptată decizia de carantinare a municipiului reşedinţă.

Potrivit unor surse locale, șeful DSP Sibiu, Gabriel Budescu, și-a depus vineri demisia, invocând motive de sănătate.Demisia vine după ce joi Guvernul l-a demis pe Rareș Macrea din funcția de subprefect al județului.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, imediat după vizita lui Raed Arafat, revocarea subprefectului, demisia directorului DSP și a spus că așteaptă și demisia directorului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că municipiul Sibiu va intra în carantină începând de luni.Municipiul Sibiu și orașele Șelimbăr și Cisnădie vor intra în carantină de lunea viitoare timp de două săptămâni, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat. Acesta a a mai adăugat că, pe durata week-endurilor, mall-urile vor fi închise, având voie să funcționeze de luni până vineri cu program redus.

De asemenea, magazinele vor închide la ora 20.00, în loc de ora 21.00.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu s-a reunit vineri într-o şedinţă în cadrul căreia va fi analizată situaţia epidemiologică, Sibiul având cea mai mare rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Judeţul Sibiu a depăşit incidenţa de infectare 7 la mia de locuitori, conform situaţiei cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile, având, miercuri, o rată de 7,19 la mie. Municipiul Sibiu are o rată de infectare de 11,18 la mie.

 

×
Subiecte în articol: sibiu carantina