x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Nicușor Dan anunță ce se va întâmpla cu proiectul de week-end „Străzi Deschise”

Nicușor Dan anunță ce se va întâmpla cu proiectul de week-end „Străzi Deschise”

29 Sep 2021   •   17:50
Nicușor Dan anunță ce se va întâmpla cu proiectul de week-end „Străzi Deschise”
Sursa foto: Victor Stroe

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că proiectul de week-end „Străzi Deschise” va fi suspendat din cauza pandemiei. Decizia a fost luată după ce rata de infectare din capitală a trecut de 6 la mia de locuitori.

Primarul Dan a spus că proiectul în cadrul căruia mai multe zone ale orașului București devin, în weekend, alei pietonale va fi suspendat din cauza creșterii numărului de persoane infectate din Capitală.

„Ținând cont că rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 a depășit azi 6 la mie în București, proiectul de week-end „Străzi Deschise” va fi suspendat. Apelez la înțelegerea bucureștenilor în legătură cu această decizie și sper ca perioada de suspendare să fie cât mai scurtă. Rog în continuare bucureștenii să ia măsuri de autoprotecție pentru a limita răspândirea bolii, inclusiv evitarea aglomerațiilor. Să facem împreună eforturile necesare pentru ca sistemul medical din Capitală nu fie copleșit de acest val patru”, scrie în mesajul primarului Nicușor Dan publicat pe Facebook.

Miercuri, rata de infectare în București a ajuns la 6,33 la mie. Conform regulilor, când incidența ajunge la 6 la mie, intră în vigoare noi restricții.

Persoanele nevaccinate circulă în weekend doar de la ora 5.00 până la ora 20.00, cu anumite excepții. Persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții.

Magazinele se închid la ora 18.00. Restaurantele și cafenelele la interior, precum și terasele sunt închise, fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

Sălile de fitness și bazinele de înot se închid, iar petrecerile de la nunți și botezuri se interzic.

Măsurile vor fi impuse în urma unei ședințe a Comitetului pentru Situații de Urgență.

Mediafax

×
Subiecte în articol: nicusor dan Străzi Deschise