x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Nimeni nu iese și nimeni nu intră într-o localitate din Argeș.12 cazuri de Covid după o înmormântare

Nimeni nu iese și nimeni nu intră într-o localitate din Argeș.12 cazuri de Covid după o înmormântare

07 Apr 2020   •   11:40
Nimeni nu iese și nimeni nu intră într-o localitate din Argeș.12 cazuri de Covid după o înmormântare
Sursa foto: Lucian Alecu

Nimeni nu iese și nimeni nu intră în localitatea Godeni din Argeș, unde s-au înregistrat într-o zi 12 cazuri de Covid-19 după o înmormântare. Prefectul a trimis în zonă polițiști și jandarmi, după ce a fost informat că autoritățile nu sunt implicate, iar oamenii nu țin cont de reguli.

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a mers, marți, în zona de nord a județului, unde s-a decis suplimentarea forțelor de ordine.

Polițiștii și jandarmii argeșeni vor verifica respectarea ordonanțelor militare, în special în comuna Godeni și orașul Câmpulung, unde s-a înregistrat zilele trecute o creștere a cazurilor de infectați cu COVID-19.

Nimeni nu iese și nimeni nu intră în Godeni, în afară de cei care respectă condițiile din ordonanțele militare, a declarat prefectul.

Acesta a spus că a rugat autoritățile locale să se implice, să discute cu oamenii, să le recomande să stea în casă.

„În zona Câmpulung, începând de azi (marți n.r.), am delegat o mare parte a forțelor Jandarmeriei Argeș, pentru a verifica dacă cetățenii respectă regulile. Am avut multe semnale din partea locuitorilor Câmpulungului că, pe de o parte, autoritățile locale nu se implică așa cum ar trebui și, pe de altă parte, că cetățenii sunt indisciplinați. Echipaje mixte, ale Poliției și Jandarmeriei, vor patrula prin oraș și nu vor permite nicio încălcare a ordonanțelor militare. Suntem în situație de urgență, nimeni nu este mai presus de lege. Persoanele care s-au întors în țară trebuie să înțeleagă că în România, în special în județul Argeș, trebuie să respecte niște reguli și noi vom depune toate eforturile necesare să-i convingem că trebuie respectate. Vom lua toate măsurile pentru ca în Argeș să avem un număr mic de persoane infectate și să protejăm populația", a transmis prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

În comuna Godeni, au fost înregistrate, într-o singură zi, 12 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19. Alte teste prelevate de la alte persoane sunt acum analizate. Focarul ar fi pornit în urma unei înmormântări.

Mediafax

×
Subiecte în articol: argeş focar