x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Numărul total de infectați cu COVID-19 urcă la 37 la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi

Numărul total de infectați cu COVID-19 urcă la 37 la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi

25 Mai 2020   •   17:00
Numărul total de infectați cu COVID-19 urcă la 37 la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi

Numărul total al cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus a ajuns la 37 la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, fiind vorba despre 21 de cadre medicale și 16 pacienți, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Între cadrele medicale infectate se numără trei medici: un anestezist și doi medici rezidenți neurochirurgie.

„Focarul este izolat complet. (...) Urmare a anchetei sunt două ipoteze plauzibile la momentul de față și anume: o transmitere de la pacient infectat, un pacient venit din focarul COVID Suceava, internat pe data de 19, testat negativ la noi și retestat pe 21 a ieșit pozitiv și cazul unei asistente medicale, venită probabil din exterior.", a declarat managerul Spitalului de Neurochirugie din Iași, Lucian Eva.

Potrivit sursei citate s-a luat în calcul și carantinarea unității medicale, însă, având în vedere că este singurul spital cu această specialitate din zona Moldovei s-a decis doar închiderea unei secții și decontaminarea acesteia.

La Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași sunt patru cadre medicale care au luat virusul, iar în urma testării niciun alt angajat al unității medicale nu a mai fost confirmat.

La Spitalul „C.I. Parhon” din Iași, acolo unde focarul a izbucnit în urmă cu două săptămâni, sunt în total 19 cadre medicale infectate și 8 pacienți. Cel mai grav afectată a fost secția de terapie intensivă, unde patru din șapte medici au fost infectați.

„De pe data de 19 nu s-a mai confirmat niciun cadru medical. În ATI funcționăm din păcate foarte la limită, existând un număr de colegi care sunt pozitivi, mă refer la doctori. În același timp, suplimentăm linia de gardă cu medici din exterior. Sunt trei în activitate în prezent și patru confirmați.", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului CI Parhon, Ionuț Nistor.

La această unitate medicală sunt aduși la dializă pacienții cu COVID internați la Spitalul de Boli Infecțioase.

Focare de COVID19 au mai fost la Spitalul Pașcani, dar și la Secția de Ortopedie a Spitalului Sfântul Spiridon.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: neurochirurgie Covid-19