x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Operațiunea „Foc de artificii”: Polițiștii din Vaslui au confiscat 50 kg de articole pirotehnice

Operațiunea „Foc de artificii”: Polițiștii din Vaslui au confiscat 50 kg de articole pirotehnice

27 Noi 2020   •   21:29
Operațiunea „Foc de artificii”: Polițiștii din Vaslui au confiscat 50 kg de articole pirotehnice

Polițiștii din Vaslui au confiscat 50 de kilograme de articole pirotehnice după ce au prins doi tineri de 20 de ani care vindeau artificii în parcarea unui centru comercial. IPJ Vaslui anunță că operațiunea „Foc de artificii” va continua până în 10 ianuarie.

Potrivit IPJ Vaslui, polițiștii au prins doi bărbați care ofereau spre vânzare mai multe articole pirotehnice în parcarea unui centru comercial din municipiul Vaslui. Cu ocazia activităților desfășurate, poliţiştii au confiscat aproximativ 50 de kilograme de articole pirotehnice, deţinute fără drept, în valoare de peste 3.000 lei.

Polițiștii continuă cercetările față de doi bărbați cu vârsta de 20 de ani, din comuna Zăpodeni, respectiv Tanacu, județul Vaslui, bănuiți de comiterea infracțiunilor de ,,efectuarea de orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept" şi ,,comercializarea către publicul larg a materialelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”.

IPJ Vaslui anunță că operațiunea „Foc de artificii” va continua până în 10 ianuarie.

Polițiștii le recomandă părinţilor să supravegheze, în perioada sărbătorilor de iarnă, copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

„Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în privința respectării condiţiilor esenţiale de securitate. Gazele obţinute în urma arderii acestora pot dăuna mediului încojurător. Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiaţi cu atenție instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului. De asemenea, vă sfătuim să folosiţi cu atenţie sporită articolele pirotehnice, pentru a evita producerea incendiilor nedorite sau a vătămărilor corporale”, au mai transmis polițiștii din Vaslui.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaslui