x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Parcurile Herăstrău și Cișmigiu trec în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1

Parcurile Herăstrău și Cișmigiu trec în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1

09 Sep 2021   •   21:20
Parcurile Herăstrău și Cișmigiu trec în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că parcurile Herăstrău și Cișmigiu trec în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1. Proiectul a fost votat cu 19 voturi „pentru” și 6 abțineri.

„Vă anunț că a fost aprobat în urmă cu câteva minute proiectul de hotărâre prin care am solicitat Consiliului General al Municipiului București trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcului Herăstrău și a Parcului Istoric Cișmigiu. (19 voturi pentru și 6 abțineri)”, scrie pe Facebook Clotilde Armand.

Conform primarului Sectorului 1, lucrările de investiții propuse pentru Herăstrău sunt: reabilitarea și modernizarea aleilor pietonale și platformelor betonate, refacerea instalațiilor și rețelelor de apă și canalizare și a instalațiilor de irigat, modernizarea locurilor de joacă și reabilitarea spațiilor verzi existente (defrișare arbori uscați, replantare arbori, gazon, plante bienale și anuale, garduri vii).

În ceea ce privește Parcul Istoric Cișmigiu, Primăria Sectorului 1 își dorește să reabiliteze și să restaureze următoarele obiective: Podul cu nuc, Ansamblu cetate, Foișor, Terasa Trandafirilor, Grota (Movila), Izvorul lui Eminescu.

În plus, vor fi realizare lucrări de amenajare peisagistică (defrișare arbori uscați, replantare arbori, gazon, plante bienale și anuale, garduri vii) și va fi introdus un sistem de monitorizare video.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: parcul cişmigiu parcul herastrau