x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale GALERIE FOTO Patriarhul Daniel a sfinţit Catedrala Sfântul Spiridon Nou din Bucureşti

GALERIE FOTO Patriarhul Daniel a sfinţit Catedrala Sfântul Spiridon Nou din Bucureşti

17 Iun 2019   •   20:16
GALERIE FOTO Patriarhul Daniel a sfinţit Catedrala Sfântul Spiridon Nou din Bucureşti
Sursa foto: Lucian ALecu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfinţit luni Catedrala Mitropolitană onorifică Sfântul Spiridon Nou din Bucureşti.

După sfinţire au fost acordate mai multe ordine şi distincţii pentru cei care au sprijinit lucrările de restaurare şi reconsolidare din ultima perioadă.

Preasfinţitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a primit Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur pentru ierarhi, iar părintele Ionuţ – Gabriel Corduneanu, vicar administrativ patriarhal, a primit Crucea Patriarhală pentru clerici.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Veniamin şi de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal.

Din sobor au făcut parte numeroşi clerici din cadrul Centrului de Presă Basilica, centru care îşi sărbătoreşte hramul de sărbătoarea Sfintei Treimi.

După slujbă, în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a primit pe angajaţii Centrului de Presă Basilica. Preafericirea Sa i-a binecuvântat şi i-a felicitat pentru activitatea desfăşurată.

Catedrala Sfântul Spiridon Nou

Catedrala „Sfântul Spiridon Nou” este Catedrala Onorifică a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei și Paraclis patriarhal.

Construită între 1852 şi 1858 şi sfinţită în anul 1860, pe locul alteia mai vechi, ridicată de domnitorii Scarlat şi Alexandru Ghica, biserica păstrează de 149 de ani, în mare parte, arhitectura originală.

În catedrala bucureșteană este așezat spre cinstire un fragment din moaștele ocrotitorului ei spiritual, Sfântul Spiridon al Trimitundei.

Foto Lucian Alecu Jurnalul

×